Cruiseselskap må betale millionerstatning

Det italienske cruiseselskapet Costa Crociere er i Gulating lagmannsrett dømt til å betale over sju millioner kroner i erstatning, etter at et cruiseskip ødela en del av Skoltegrunnskaien i Bergen i 2011.

ØDELA BRYGGE: I mai 2011 slet det 293 meter lange cruiseskipet Costa Deliziosa med seg førti meter av kaikanten i Bergen ut i sjøen.
  • NTB
Publisert: Publisert:

I mai 2011 slet det 293 meter lange cruiseskipet Costa Deliziosa med seg førti meter av kaikanten ut i sjøen. I Bergen tingrett i fjor ble cruiserederiet Costa Crociere dømt til å betale 6,9 millioner kroner i erstatninger og sakskostnader.

Rederiet mente at kaien var for dårlig og at det ikke var årsakssammenheng mellom feilen fra skipets side og skadens omfang. Cruiseselskapet anket saken til lagmannsretten – onsdag skriver Bergensavisen at lagmannsretten ikke tar anken til følge.

Gulating lagmannsrett har bestemt at cruiserederiet må betale summen de ble idømt i tingretten, samt motpartenes sakskostnader på 813.899 kroner i lagmannsretten.

«Lagmannsretten kan ikke se at det gjennom bevisførselen har kommet fram opplysninger som underbygger at det ikke var forsvarlig å benytte Skolten som kai for skipet», heter det i dommen.

Les også

Terra-kommuner punger ut 650 millioner i forlik

Les også

Kravet mot Germanwings kan bli større enn vanlig

Les også

Charles (70) fronter søksmålet mot Jo Lunder og Vimpelcom

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Må betale millionerstatning for ødelagt kai

  2. To dømt i Jotun-saken

  3. Pareto Securities dømt til å betale millionerstatning til britisk bank

  4. Berge Gerdt Larsen saksøker staten for 900 millioner kroner

  5. Betalt innhold

    Regner på erstatningskravet