Elixia-gründer Bjørn Maaseide til Aksje-NMs deltagere: - Du må ha mye flaks om du skal slå ekspertene

Tidligere volleyballproff og Elixia-gründer Bjørn Maaseide er imponert over Aksje-NM deltagerne som slår proffene.

IKKE LA DEG OVERBEVISE AV VENNER: Elixia-gründer og tidligere volleyballspiller Bjørn Maaseide angrer på at han lot seg overtale til å satse penger på Idar Vollviks Ludo.
Publisert:

For åtte år siden ble tidligere volleyballspiller Bjørn Maaseide Norges rikeste idrettsutøver etter at han solgte treningssenterkjeden Sports Club til Elixia Nordic. Siden da har den tidligere europamesteren bygget opp formuen, og er nå blant Norges rikeste investorer.

Maaseide understreker at han er svært opptatt av å vite hvor mye risiko han tar til enhver tid når han skal handle aksjer.

– Skal du investere i enkelt aksjer må du ha et forhold til risikoen dette innebærer. I tillegg må du ha mulighet til å være langsiktig, sier han til E24.

Har du lyst til å se om du kan slå proffene? Meld deg på Aksje-NM her

Maaseide mener det krever dyktighet å slå proffene i aksjehandel. Derfor er han imponert over dem som klarer dette i Aksje-NM.

– Dersom private investorer skal slå de profesjonelle meglerne og fondene over tid, så skal du ha mye flaks eller være veldig interessert og dyktig, sier investoren.

Angrer på Ludo

Maaseide legger ikke skjul på at han selv ikke har truffet blink hver gang. Av de han angrer mest på er investeringen i nettbutikkselskapet Ludo, som er knyttet til Chess-gründer Idar Vollvik.

– Jeg har gjort noen aksjeinvesteringer opp gjennom, og det er opp til flere av dem jeg angrer på. Spesielt Ludo angrer jeg veldig på sammen med et par andre mindre selskaper, sier Maaseide til E24.

Les også

Handlet aksjer i storefri og tapte arven på Børsen

Ludoinvesteringen kom etter en anbefaling fra en venn, og endte med tap for den tidligere idrettsproffen.

Han anbefaler alle som ønsker å investere i aksjer også utenfor konkurransen om å ta et grundig blikk på ledelsen i de aktuelle selskapene.

– For meg handlet Ludo om en blanding av for stor optimisme og lite etterrettelig og ryddighet i ledelsen, styret og blant eierne, sier Maaseide.

Tror på sport

Denne uken ble det klart at Maaseide skal blir SatsElixias nye Norgessjef. Investoren trer dermed tilbake i selskapet han startet sin karriere i, og han tror det er store muligheter for denne sektoren på børs.

– Jeg synes jo at helse og trening er spennende fremover, men jeg synes også at bank begynner å bli billig igjen, sier han på spørsmål om hvilke sektorer han vil satse på fremover.

– SatsElixia er fortsatt min beste investering. I tillegg er det den jeg er desidert mest opptatt av, sier Maaseide.

Han legger til at han også følger med på XXL som gikk på børs tidligere i høst, selv om han foreløpig ikke selv har aksjer i selskapet.

– Ledelsen og de ansatte i XXL har gjort en kjempejobb på alle måter, det er bare å gratulere, sier Maaseide.

– Sjekk makrobildet

Aksje-NM går mandag inn i sin tredje uke av seks uker totalt hvor deltagerne får utdelt 100.000 fiktive kroner som de kjøper aksjer for i spillet.

– Hva er ditt beste tips til Aksje-NMs deltagere?

– Sjekk makrobildet, samt om toppledelsen i selskapet har godt rykte. Du bør også sjekk om selskapets produkt er bra i forhold til konkurrentene, sier Maaseide.

Har du lyst til å se om du kan slå proffene? Meld deg på Aksje-NM her

Les også

Superforvalterens råd til unge: – Kjøp aksjer og billig bolig

Les også

– Litt flaut å ligge bak en ape og en tidligere kommunist

Les også

Meglertoppen som tapte studielånet på Børsen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om