Sesongvinner i Aksjeligaen: – Jeg hadde et langsiktig perspektiv

Sesongvinner i Aksjeligaen sikret seieren ved å holde på de samme aksjene gjennom hele konkurransen.

GJORDE SUKSESS I AKSJELIGAEN: Stig Ove Nystad (26) ble sesongvinner i Aksjeligaen 2015 med en avkastning på 120 prosent.
Publisert: Publisert:

Med erfaring fra aksjespekulering på hobbybasis sikret Stig Ove Nystad fra Fauske i Nordland sesongseier i Aksjeligaen 2015.

– Strategien min var å holde de samme aksjene hele veien. Ettersom aksjeligaen er konstruert til å være både en kortsiktig konkurranse med ukesvinnere, og langsiktig konkurranse med sesongvinner, valgte jeg å gå for aksjer jeg mente kunne gi store kortsiktige utslag, og samtidig ha potensial for høy kursutvikling over lang sikt, sier Nystad til E24.

Tror du at du er aksjeekspert? Ennå ikke meldt deg på Aksje-NM 2016? GJØR DET HER!

Tenkte langsiktig

For Nystad var det hovedsaklig to aksjer som spikret seieren i Aksjeligaen 2015, høstsesongen: Northern Offshore og NEL.

– Jeg valgte å satse på NEL fordi det er en spennende bransje som jeg har tro på. Samtidig fikk jeg inntrykk av at den var noe oversolgt. Northern Offshore valgte jeg utelukkende basert på risiko, forteller Nystad.

Les også

Disse sakene kan påvirke din aksjeportefølje denne uken

I tillegg hadde han REC og Tanker Investment i porteføljen sin. Han gjorde ingen bytter underveis i konkurransen; alle disse aksjene satt han med fra start til slutt, med unntak av Northern Offshore som ble tvangssolgt i august som følge av at selskapet ble avnotert Oslo Børs.

– Det var på grunn av den strategien som jeg hadde innledningsvis om å være langsiktig at jeg ikke gjorde noen bytter, sier han.

– Men da jeg lå an til å ta en ukeseier, måtte jeg virkelig tenke etter om jeg skulle selge eller ikke for å sikre ukeseieren. Jeg valgte ikke å gjøre det, og selv om jeg gikk litt ned der og da, så gikk det jo veldig bra til slutt!

Les også

Rakel (13) spiller mot pappa i Aksje-NM

Deltakelsen ga mersmak

Aksjeligaen er E24s helårsvariant av Aksje-NM, en finansiell konkurranse hvor deltakerne får fiktive penger til å investere på Oslo Børs.

Startskuddet for årets Aksje-NM gikk 25. januar, men det er ikke for sent å melde seg på, og konkurransen varer frem til 4. mars.

Deretter tar Aksjeligaen igjen over.

I fjorårets Aksjeliga var det totalt 11.202 deltakere med.

Les også

Ukevinner i Aksje-NM: – Jeg plukker aksjer fra taperlisten

Nystad vant ligaen med en avkastning rett i underkant av 130 prosent. Nummer to hadde til sammenligning en avkastning på 74,62 prosent.

Deltakelsen i Aksjeligaen ga mersmak. Nystad driver med aksjer på hobbybasis og planlegger nå å delta i Aksje-NM.

– Jeg ble med i Aksjeligaen for læringen sin del. Jeg synes det er spennende med aksjer. Det er god trening til det virkelige aksjemarkedet, i tillegg til at det er en god måte å holde seg oppdatert på hva som skjer i markedet. Det har absolutt gitt mersmak, avslutter Nystad.

Les også

Disse sakene kan påvirke din aksjeportefølje denne uken

Les også

– Var snakk om flaks for min del

Les også

Ukevinner i Aksje-NM:
– Jeg plukker aksjer fra taperlisten

Publisert:

Her kan du lese mer om