Tesla leverer bedre enn forventet

Tesla tapte mindre enn forventet i første kvartal. I april produserte selskapet 2.270 Model 3 i uken på sitt beste.

BEDRE ENN VENTET: Tesla leverer et resultat hvor de taper mindre enn analytikerne på forhånd ventet.
Publisert:

Omsetningen endte på 3,41 milliarder dollar i første kvartal. Selskapet tapte 3,35 dollar per aksje, mindre enn forhåndsestimatet som tilsa et tap på 3,58 dollar per aksje.

Selskapet har nå en kontantbeholdning på 2,7 milliarder dollar.

Umiddelbart etter at resultatene har kommet inn, ser det ut til at investorer liker tallene. Aksjen er opp 2,3 prosent noen minutter etterpå.

I april produserte Tesla 2.270 biler per uke, noe mindre enn det de har sagt selv, men en positiv utvikling. I tillegg produserte selskapet 2.024 Model X og S, noe som gjorde den aktuelle uken til den beste noensinne for selskapet.

Elon Musk har tidligere sagt at de vil produsere 6.000 biler per uke innen utgangen av juni. I rapporten skriver de nå at målet er 5.000 biler om omtrent to måneder.

«Hvis vi levere på de planene vi har nå, vil vi gå med overskudd i tredje og fjerde kvartal», skriver Tesla i rapporten.

Sist kvartal leverte Tesla en omsetning på 3,29 milliarder dollar, noe som er bedre enn analytikernes anslag på 3,28 milliarder dollar.

Les på E24+

SpaceX har sniketablert seg i Oslo sentrum - målet er å tjene milliarder

Forventer bedre kvartal

I rapporten skriver Tesla om sine forventninger for inneværende kvartal. Selskapet skriver at de forventer at produksjonen av Model S og X vil forholde seg lik i andre kvartal som i fjørste kvartal. I tredje kvartal forventer de derimot at produksjonshastigheten stiger og at man vil ende på over 100.000 leverte biler av modellene i løpet av året.

For Model 3s del forventer selskapet fremdeles en bruttomargin på 25 prosent, men skriver at dette kan bli dårligere på medium lang sikt som følge av at selskapet vil ansette flere.

Søksmål

Tidligere på dagen onsdag ble det kjent at Nikola Motors saksøker Tesla for 16 milliarder kroner. Søksmålet skal ha blitt levert i november 2017.

Nikola viser i søksmålet til at lastebilen selskapet produserer har svært store likheter med Tesla Semi.

Tesla Semi ble avduket i november i fjor, nærmere ett år etter at Nikola rullet ut sin hydrogen-lastebil.

Nikola sier at Teslas introduksjon av lastebilen har ført til «forvirring i markedet» og har rammet selskapets evne til å tiltrekke seg investorer og partnere.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om