WR Entertainment har levert halvårsrapport: Brukte 3,7 millioner i retten

Underholdningsselskapet fortsetter å tape penger, mens ledelsen og grunnleggerne er opptatt med rettsoppgjør – mot hverandre.

I RETTEN: Ryan Wiik og Tasmin Lucia-Khan i retten under en muntlig høring i Morgan Kane-saken, der Ryan Wiik og direktøren i WR Entertainment begge skal forklare seg etter at WR frøs aksjene til Wiik i selskapet tidligere i år.

Foto: Frode Hansen VG
  • Sindre Hopland
Publisert:,

Selskapet som den siste tiden har blitt like kjent for interne intriger som å ha filmrettighetene til Morgan Kane-bøkene, leverte nylig sine halvårsresultater.

I rapporten kommer det frem at selskapet har brukt 3,7 millioner kroner på rettssaker i 2017. Av selskapets totale gjeld på 6,3 millioner kroner, er tre millioner kroner relatert til søksmålet fra den omstridte Morgan Kane-gründeren Ryan Gunnar Wiik

Selskapet taper 7,6 millioner kroner i årets første halvår, mens de totalt i hele 2016 tapte 14,8 millioner kroner, ifølge halvårsrapporten.

Det er foreløpig få inntekter å spore, men WR Entertainment tjente 53.889 kroner på salg av e-bøker.

Motsøksmål

På torsdag ble det kjent at selskapets konsernsjef Tasmin Lucia-Khan går til motsøksmål mot gründer Wiik etter at han gikk til sak mot henne i mai.

Hun har nå bedt retten om en såkalt «Anti-SLAPP»-forføyning i delstatsdomstolen i California for Los Angeles-fylke.

Tidligere har det blitt kjent at det har brutt ut full krangel og rettslig konflikt mellom dagens ledelse og flertallet av aksjonærene på den ene siden, den tidligere styrelederen James Cardwell og gründer Gunnar Ryan Wiik på den andre siden.

Les også

Ryan Wiik anker aksjesaken til lagmannsretten

Wiik mener Lucia-Khan ærekrenker han gjennom å diskutere anklagene mot han om bedrageri av aksjonærene og selskapet.WR-Entertainment sier at motsøksmålet under Anti-SLAPP-loven er tatt ut spesifikt mot påstandene om ærekrenkelse som Ryan Gunnar Wiik har anført i sitt søksmål mot Tasmin Lucia-Khan.

Vil få filmen ut


Uten en Morgan Kane-film på lerretet, er WR Entertainment lite verdt, og selskapet har ifølge rapporten jobbet hardt i årets første halvår for å signere avtaler med produsenter og skuespillere i Hollywood.
Men selskapet sier jobben med å signere avtaler med sentrale personer i Hollywood har blitt vanskeligere grunnet rettssaker og medieoppslag i forbindelse med disse konfliktene.
Grunnlegger Wiiks aksjer har to ganger blitt frosset i retten, og det står igjen 18,774,525 aksjer som er frosset inntil rettsaken i Los Angeles er over, ifølge halvårsrapporten.
Alle hans tilgjengelige aksjer solgte Wiik i august.
Les hele rapporten fra selskapet her.
Få nyhetene først!
Last ned minE24 i App Store eller Google Play for mobil og nettbrett.

Her kan du lese mer om

  1. WR Entertainment
  2. Film
  3. Hollywood

Flere artikler

  1. Går til motsøksmål mot omstridt Morgan Kane-gründer

  2. Morgan Kane-selskap i brev til aksjonærene: Anklager gründer for luksusliv og manglende skuespillerferdigheter

  3. Begraver stridsøksen i Morgen Kane-konflikt

  4. Annonsørinnhold

  5. Morgan Kane-gründer anker aksjefrys

  6. Morgan Kane-gründer tapte i retten – aksjeposten fortsatt frosset