Funcom jubler etter svensk millioninvestering

To av Swedbanks fond blar opp 88 millioner kroner og en premie på 18 prosent for å kjøpe aksjer i spillselskapet. – Endelig er det noen som ser det samme potensialet som meg, sier Funcom-sjefen.

TAR GREP: Funcom investerer i et felles selskap, og får selv to av Swedbanks fond med på laget. Her fra Funcom-spillet Conan Exiles.

Foto: Funcom
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Funcom varsler mandag flere grep som skal sette fart i utviklingen av spillselskapet.

Sammen med underholdningsselskapet Cabinet Group opprettes et felles eid selskap som skal sitte på rettighetene til en rekke spillkonsepter, der det største er «Conan the Barbarian».

I tillegg skytes det inn friske millioner i Funcom fra to svenske fond.

Swedbanks Ny Teknik, som investerer i teknologiselskaper, og spesialfondet Mikrocap fra samme bank, tegner aksjer for 88,4 millioner kroner.

De svenske fondene blar også opp betydelig mer for aksjene enn det markedet verdsetter Funcom til. I emisjonen rettet mot fondene er prisen per aksje 2,6 kroner. Det er 18 prosent over siste sluttkurs på 2,2 kroner før kunngjøringen.

På Oslo Børs sender nyhetene Funcom-kursen opp 11,4 prosent til 2,45 kroner mandag formiddag.

Les også

Funcom leverer sterke tall: – Det er slutt på berg-og-dalbanen

Lovpriser svensk investering

I Funcom jubles det over de svenske investorenes millioninvestering, ikke minst fordi premien på 18 prosent signaliserer at de ser større verdier i Funcom enn det markedet gjør.

– Endelig er det noen som ser det samme potensialet som jeg har sett i Funcom i alle disse årene, sier Funcom-sjef Rui Casais på en presentasjon.

– Jeg er veldig glad for at vi får bekreftelsen om at verdien er der, og at markedet ikke har sett det ennå, og vi jobber hardt for å få alle til å forstå det, sier han.

Under presentasjonen får de svenske fondene skryt av Casais og finansdirektør Stian Drageset.

– Det er ikke hvilken som helst investor. Det er den største spillinvestoren i Norden, sier finansdirektøren.

Funcom-toppene er også opptatt av at emisjonen ikke er gjort av nødvendighet, men for å finansiere vekstplaner og gi selskapet flere ben å stå på.

Planen er å investere i blant annet felles utvikling av spill. Det skal gi hyppigere utgivelser samt gjøre Funcom mindre avhengig av enkeltspill.

Fondene vil sitte med 34 millioner aksjer etter emisjonen. Basert på det nye antallet aksjer vil det tilsvare en eierandel på rundt ti prosent, noe som gjør fondene til nest største aksjonær.

Les også

Conan Exiles gir nytt kvartal i pluss for Funcom

Oppretter felles selskap

Det felleseide selskapet, kalt Heroic Signatures, skal eie rettighetene til flere spillkonsepter, deriblant arbeidet til Conan-skaper Robert E. Howard. Rettigheter som «Solomon Kane», «Mutant Chronicles» og «Mutant: Year Zero» står også på listen.

Gjennom utstedelse av 22,3 millioner nye aksjer til partneren Cabinet Group, også det til en kurs på 2,6 kroner, får Funcom en eierandel på 50 prosent verdt rundt 7 millioner dollar.

I første omgang vil samarbeidet bety at Funcoms royaltykostnader for spillene Age of Conan og Conan Exiles halveres, mens selskapet på lengre sikt vil motta halvparten av royaltyinntektene fra spill som er basert på disse rettighetene.

Gjennom det nye selskapet håper Funcom at det kan få en jevn inntektsstrøm fra lisensiering. Noen av spillene skal utvikles av tredjeparter, mens Funcom vil lage andre på egenhånd.

– Det er en plan som ikke kommer til å triple inntektene til selskapet i morgen. Det er en plan som etablerer en base for mange fremtidige aktiviteter, så det er mer en mellomlang tidslinje for å se de virkelige resultatene, sier Casais.

Les også

Aksjonærforeningen: Kritisk til Funcoms bakgrunnssjekk

Les også

Funcom solgte over 480.000 eksemplarer av Conan Exiles på 28 dager

Les også

Råsterke tall fra Funcom

Her kan du lese mer om

 1. Funcom
 2. Aksjer

Flere artikler

 1. Funcom leverer sterke tall:  – Det er slutt på berg-og-dalbanen

 2. Betalt innhold

  Funcom-sjefen snudde et selskap i krise. Nå vil han vokse igjen – uten å måtte sparke sine egne venner

 3. Tidenes mest lønnsomme kvartal for Funcom

 4. Annonsørinnhold

 5. – Kan definitivt bli blant de største spillutviklerne i Europa

 6. Svenske aksjonærer renner inn i Funcom – vurderer notering i Stockholm