29 Northland-ansatte må gå

Kun én produksjonslinje reduserer behovet for ansatte.

PROBLEMER: Northland Resources driver med utvinning av jernmalm i Nord-Sverige.
Publisert: Publisert:

29 ansatte i Northland Resources, som er på prøvetid, vil bli sagt opp. Det kommer som en konsekvens av at selskapet har besluttet å ikke ferdigstille sin andre produksjonslinje ved gruven i Kaunisvaara i Nord-Sverige.

- Det er skuffende at vi ikke kan tilby videre arbeid for de ansatte på prøvetid. Med disse endringene er vi imidlertid bedre tilpasset drift av gruven med én produksjonslinje. Etter denne reduksjonen vil vi ha et nivå av ansatte i tråd med våre operasjonelle mål og fortsette å optimalisere effektiviteten på våre operasjoner, sier administrerende direktør Johan Balck i en pressemelding.

Selskapet beskriver forhandlingene med fagforeningen IF Metall som konstruktive og forhandlingene har vært basert på selskapets nye driftsstrategi med en produksjonslinje og mål om kostnadskutt.

Målene skal ha blitt oppnådd gjennom en enighet for de ansatte med kollektive avtaler, opplyser Northland i meldingen.

Les også

Derfor måtte Northland igjen til retten

Gruveselskapet skal ha søkt å minimere effekten på egne ansatte gjennom å redusere bruken av konsulenter og eksterne kontraktører.

Northland er i pengeproblemer og har blitt sett seg nødt til å reorganisere selskapet og utsette en andre produksjonslinje ved Kaunisvaara. I går kveld varslet selskapet at de hadde søkt distriktsretten i Luleå om reorganisering av selskapet.

Publisert:

Her kan du lese mer om