Putin skremmer Wall Street

Tirsdag varslet den russiske presidenten Vladimir Putin at han vil komme med motsanksjoner mot vesten. Investorene trekker seg tilbake og selger seg ut av aksjer.

BIDRAR TIL FALL: Den russiske presidenten Vladimir Putin er med å skremme bort kjøpeviljen i aksjemarkedene verden over.
Publisert:

Nedturen fortsetter i de amerikanske aksjemarkedene onsdag.

Størst var fallet for Nasdaq Composite-indeksen, som fortsetter den negative utviklingen fra tirsdag.

Slik var situasjonsbildet klokken 15:35:

  • Nasdaq-indeksen var ned 0,48 prosent.
  • Dow Jones-indeksen var ned 0,25 prosent.
  • S&P 500-indeksen var ned 0,34 prosent.


Brentoljen steg med 0,26 prosent frem til klokken 15.45 onsdag, og et fat olje koster nå 105,15 amerikanske dollar. Lettoljen noteres til 97,81 amerikanske dollar etter en oppgang på 0,22 prosent.
Russland er klare til kamp

Den russiske presidenten Vladimir Putin stilte onsdag med 20.000 kampklare soldater ved Ukrainas østlige grenser, ifølge NATOs talskvinne Oana Lungescu.

– Russlands siste militære opptrapping bidrar til ytterligere eskalering av situasjonen og undergraver arbeidet med å finne en diplomatisk løsning på krisen. Dette er en farlig situasjon, uttalte talskvinnen.

Forrige uke varslet EU og USA at de vil komme med sanksjoner mot Russland.

Investorer verden over reagerer på handlingene mellom stormaktene med vantro. Aksjer selges i stort monn og nedturen fortsetter på børsene.

Les også

Putin varsler svar på vestlige sanksjoner

Sikkerhet søkes i Tyskland

Idet investorer selger unna aksjer søkes det etter andre alternativer for pengeplasseringer. Vest-europeiske statsobligasjoner stiger nå frem som sikrere havn for egne penger.

Det vises i form at tyske statsobligasjoner med en løpetid på 10-år var onsdag nede i rekordlave nivåer. Renten på obligasjonene ble onsdag notert til 1,1 prosent.

Ifølge Ritzau Finans er også den danske 10-årsrenten også på rekordlave nivåer med en notering på 1,14 prosent.

Les også

- Tysk selskap får ikke bygge russisk militærleir


Tilbake til mai-verdier

På hjemmebane har også Hovedindeksen på Oslo Børs falt under 600 poeng for første gang siden 23.mai. Sist Børsen endte under 600-grensen viste kalenderen 22.mai og indeksen stod i 599,060 poeng.

En liten time før stenging i Oslo vingler Hovedindeksen på 600-grensen.

Publisert:

Her kan du lese mer om