Vaksine-jubel på Børsen

Etter å ha blitt tatt inn i porteføljen til Arctic Fund Management gjorde Bionor Pharma-aksjen et kjempebyks i tirsdagens handel.

STILLE DAG: Hovedindeksen endte svakt ned på en børsdag uten de store hendelsene.
Publisert: Publisert:

E24 BØRS:Følg markedene

Hovedindeksen endte dagen opp 0,15 prosent til 612,91 poeng, på en handledag uten de store hendelsene. Men for den norske vaksineutvikleren Bionor Pharma skulle det bli festbobler.

Ved stengetid er aksjen opp 20,96 prosent, og selskapet er dermed dagens store børsvinner.

Oppturen kommer etter at investeringsdirektør Albert Collett i Arctic Fund Management valgte å ta selskapet inn i varmen, mens BW LPG og Harine Harvest ble tatt ut av porteføljen.

Tror aksjen kan mangedobles

- Bionor gjorde en emisjon nylig, og har da penger på bok de på bok for de neste to årene til å konsentrere seg om sine spennende studier, og å nå sitt endeligte mål, begrunnet Collett overfor Hegnar.no tidligere i dag.

Hittil i år er avkastningen til Collett-porteføljen 34,2 prosent. Ifølge Collett har det blitt fattet sterk faglig og akademisk interesse rundt Bionor Pharma i det siste, og overfor nettavisen betegner han aksjen som en «mangedoblingskandidat».

Slik er situasjonen i resten av Europa:

  • Tyske DAX er ned 0,45 prosent
  • FTSE 100 i London er ned 0,25 prosent
  • CAC 40 i Paris er ned 0,66 prosent

Seadrill stanset blødningen

Tirsdag så nedturen for John Fredriksen og Seadrill først ut til å fortsette. Aksjen startet dagen ned ytterligere 1,49 prosent, etter å ha endt tilbake 3,18 prosent mandag.

Seadrill-aksjen har vært i nedoverbakke siden det ble kjent at vestens sanksjoner mot Russland kan stikke kjepper i hjulene for en gigantisk riggavtale mellom North Atlantic Drilling og det russiske oljeselskapet Rosneft, verdt 4,25 milliarder dollar.

Seadrill eier 70 prosent av North Atlantic Drilling.

I en epost til E24 bekrefter det amerikanske Finansdepartementet at sanksjonene inkluderer både pågående og nye kontrakter.

- Vi jobber fortsatt med våre juridiske rådgivere for å kartlegge konsekvensene av den nye runden med sanksjoner som er innført, sa investorkontakt Tore Byberg i North Atlantic Drilling til E24 tidligere i dag.

Ved dagens endte tok imidlertid Seadrill-aksjen igjen mye av fallet. Aksjen endte dagen ned 0,21 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om