American Shipping Company ser lyst på fremtiden

- De positive trendene er ventet å fortsette, opplyser selskapet.

OPPTUR: American Shipping Company har nytt godt av et solid marked de siste årene, og venter fortsatt positiv utvikling.
Publisert: Publisert:

American Shipping Company, der Aker-tilknyttede Converto er største eier, melder om fortsatt bedring i det hete Jones Act-markedet.

- Kapasiteten ved de to amerikanske skipsverftene som i dag er i stand til å bygge produkttankere er nær fullt utnyttet gjennom 2017, med 14 tankere til bestilling. Samtidig fortsetter produksjonen fra raffineriene på Gulfkysten å øke, og det samme gjør skifergassproduksjonen. Disse positive trendene er ventet å fortsette, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Jones Act-markedet er regulert etter og navngitt etter den amerikanske loven som krever at skip som skal drive med innenriks sjøtransport i USA er bygget i USA, samt bemannet og operert av amerikanere.

Rateoppgangen i dette markedet har mer enn tyvedoblet selskapets markedsverdi.

American Shipping Companys skip er på lange kontrakter i dette markedet, og selskapets drift er nær paddeflat år over år. Dette innebærer et driftsresultat på 12,5 millioner dollar i andre kvartal.

Selskapet forsøker imidlertid å gripe muligheten, og har gått sammen med et annet Aker-tilknyttet selskap, Aker Philadelphia Shipyard, i selskapet Philly Tankers. Sistnevnte har inne bestilling på to nybygg, med opsjon på ytterligere to.

Selskapet vurderer også mulige vekstmuligheter og løsninger for refinansiering av gjelden.

Styret har i perioden godkjent utbyttebetaling på 0,10 dollar. Dette beløpet er ventet å øke over tid.

Les også:

Opptur for Røkkes verftRøkke satser på shipping i USA- De positive trendene er ventet å fortsette

Publisert:
Gå til e24.no