Gjensidige Forsikring stenger filialer og nedbemanner

Gjensidige stenger åtte kontorer i Norge og kutter et ukjent antall ansatte. Det går frem av en børsmelding torsdag.

Oslo 20171025. Eksteriør og logo av hovedkontoret til Gjensidige forsikring i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Gjensidige Forsikring vil stenge åtte norske filialer og nedbemanne for å bli mer effektivt, og har også redusert antallet ansatte i Sverige og Danmark.

Det kommer frem i en melding.

Selskapet tar også avsetninger på 160 millioner kroner i tredje kvartal. Av disse avsetningene er 80 millioner kroner knyttet til restruktureringen, og 80 millioner kroner til skader på avlinger i det norske jordbruket etter tørken i sommer.

– Avsetningene er knyttet til kontorer som er planlagt nedlagt, noe som har vært kommunisert internt og eksternt på de stedene der de åtte kontorene ligger, sier kommunikasjonssjef Øystein Thoresen i Gjensidige Forsikring til E24.

– Dette får blant annet som konsekvens at leiekontrakter blir terminert, sier han.

– Ikke snakk om mange

– Hvor mange ansatte rammes av omleggingen?

– De fleste av dem vil få tilbud om jobb andre steder. Det er ikke noe eksakt antall vi jobber med, men det er ikke snakk om så mange ansatte. Dette er mindre kontorer hvor det typisk kan være to til tre ansatte, sier Thoresen.

Bakgrunnen for at filialene stenges er trenden i bank- og finanstjenester de siste årene, der færre kunder oppsøker lokalkontorene, og mer gjøres på nett og telefon.

– Det at vi legger ned noen filialer skyldes blant annet færre besøk. Vi styrker i stedet bemanningen andre steder, som de som svarer på telefoner og håndterer digitale tjenester, sier Thoresen.

Setter av penger etter tørke

«Det varme og tørre været denne sommeren har ført til betydelige skader på landbrukets avlinger i Norge», skriver Gjensidige i en børsmelding.

Avlingsskader i Norge knyttet til tørken dekkes i stor grad av den norske regjeringen, men Gjensidige dekker deler av skadene, ut over regjeringens kompensasjon.

– Dette er avsetninger som tas knyttet til en statlig ordning for kompensasjon av skader på avlinger i landbruket. Gjensidige har forsikringer som dekker deler av bøndenes egenandel, sier Thoresen.

– Det er søknadsfrist 31. oktober, og vi vet ikke omfanget av dette ennå. Derfor setter vi av penger, legger han til.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Gjensidige Forsikring
  2. Gjensidige

Flere artikler

  1. Ekstremværet gir Gjensidige ny kalddusj: – 2018 går inn i historien som et spesielt år

  2. Norske bønder får en halv milliard i krisehjelp

  3. Torsdagens uvær: Meldt om flere hundre skader

  4. – Kundene betaler for mye

  5. Rekordresultat for Gjensidige i andre kvartal