AKER SOLUTIONS: - Vi er halvveis i løpet

Øyvind Eriksen blir sittende i sjefstolen i Aker Solutions inntil videre.

UTSETTER JAKTEN PÅ NY TOPPSJEF: - Vi har allerede gjennomført mye, men vi er midtveis i løpet, og jeg ser det bare som naturlig og veldig inspirerende å få lov til å fullføre de endringsprosessene som vi har besluttet, sier Øyvind Eriksen til E24.

Roald, Berit
 • Even Landre
Publisert: Publisert:

I juni i fjor overtok styreleder Øyvind Eriksen som konsernsjef etter at Simen Lieungh forlot selskapet.

Planen var at han skulle gå inn som arbeidende styreleder, og lede selskapet sammen med finansdirektør Leif Borge, inntil en ny konsernsjef var på plass.

Blir sittende
Torsdag formiddag avslørte imidlertid Eriksen at styret i Aker Solutions har bedt ham bli sittende, i hvert fall til prosessen med å få Aker Contractors på børs er sluttført.

- Vi har allerede gjennomført mye, men vi er midtveis i løpet, og jeg ser det bare som naturlig og veldig inspirerende å få lov til å fullføre de endringsprosessene som vi har besluttet, sier Øyvind Eriksen til E24.

Det var på kapitalmarkedsdagen i desember i fjor Aker Solutions varslet at selskapets fire forretningsområder blir til tre.

Aker Solutions

Torsdag brukte ledelsen mye tid på å gi mer informasjon om hvordan «nye» Aker Solutions blir.

- I løpet av de siste 7-8 månedende har vi besluttet temmelig gjennomgripende endringer i Aker Solutions. Disse endringene går lenger enn å skille ut Aker Contractors og å selge Process & Construction (P&C), sier Eriksen.

LES OGSÅ: Må vente ett år på oppturen

Utfordret på tempo
Med hensyn til Aker Contractors er det nå klart at prosessen blir giret opp i forhold til det løpet som ble varslet like før jul i fjor. Aker Contractors blir børsnotert rett etter sommeren.

- Det har vært veldig inspirerende å se hvor godt utskillingen har blitt tatt imot både internt og eksternt. Faktisk var det våre ansatte i Aker Contractors som først utfordret oss på tempo, og ga uttrykk for at dette ikke bare var en god ide, men en ide som burde få muligheten til å vise sitt potensiale raskere enn det vi opprinnelig la til grunn, sier Eriksen.

- Det er en mulighet vi selvfølgelig gir det selskapet. Det er en mulighet som er viktig at de får i et marked som er kraftig på vei opp.

LES OGSÅ: Selger for 5,5 milliarder

Dette vil skje gjennom en fisjonering av selskapet.

- Når vi har fått et så klart mandat til å gjennomføre utskillingen i en transaksjon, og ikke stegvis, så er det mulig å gjøre det i en fisjon, som - teknisk sett - sikrer at våre aksjonærer ikke får gevinst eller tapsbeskatning ved utskillingen av aksjene, men får skattemessig kontinuitet, forklarer Eriksen.

LES OGSÅ: Splitter selskapet

Når det gjelder analytikerforventningene til fjorårets fjerde kvartal, innfrir selskapet. Aker Solutions har økt omsetningen, men samtidig har marginene svekket seg noe.

Aker Solutions hadde i fjorårets siste tre måneder et driftsresultat (EBITDA) på 1,19 milliarder kroner, mot 1,04 milliarder i samme periode i 2009.

LES MER: Friske takter i Aker Solutions

Det er bedre enn analytikernes forventning om et Ebitda-resultat på 905 millioner kroner, ifølge en Reuters-undersøkelse.

Aksjen stiger 5,09 prosent til 113,50 kroner.

Følg Aker Solutions på E24 Børs

Les flere saker på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Aker Solutions

Flere artikler

 1. Nå kalles han «The comeback kid»

 2. Aker Solutions overbeviser

 3. Betalt innhold

  Aker Solutions splittes

 4. Annonsørinnhold

 5. Aker Solutions kan doble omsetningen
  på fem år

 6. Gode tall fra Aker Solutions