Ukeslutt: Oljesmurt ryktekrasj for Oslo Børs

Rykteflommen før Opec-møtet gjorde at Oslo Børs falt kraftig før helgen.

FALLER: Etter rykter om at Opec ville øke tilbudet av olje så falt oljeprisen kraftig. Oslo Børs fulgte etter.
Publisert:

Oslo Børs klatret fra mandag til torsdag, men endte uken med et brak.

Rykter i forkant av Opec-konferansen fredag ettermiddag tydet på at oljekartellet vil åpne slusene og flomme mer olje på markedet.

I kjølvannet av rykteflommen stupte oljeprisen med over tre prosent fredag ettermiddag. Oslo Børs endte fredag ned 1,83 prosent, og uken ned 1,73 prosent.

Ifølge Bloomberg, skal en delegat med kjennskap til diskusjonene ha sagt at Opec setter produksjonstaket sitt til 31,5 millioner fat dagen. Det er en økning fra dagens tak på 30 millioner fat. Opplysningene har ikke blitt bekreftet.

Pressekonferansen tilknyttet Opec-møtet skulle starte klokken 16 fredag ettermiddag, men ble utsatt til etter børsslutt.

Dermed tar Børsen med seg ryktene inn i helgen.

Les også

Oljeanalytiker om Opec-rykter: – Fornuftig

Statoil-oppgang druknet i oljerykter

Hovedindeksen landet på 614,63 poeng for uken. Det tilsvarer et fall på 1,73 prosent for uken.

Det er flere aksjer som har hatt en begivenhetsrik uke på Oslo Børs.

Norsk Hydro hadde kapitalmarkedsdag i London onsdag og torsdag, der aluminiumsgiganten varslet nye kostnadskutt i milliardklassen. Aksjen endte uken ned 5,39 prosent. Det kan tyde på at aksjonærene hadde høyere forventninger til selskapets mål og fremdrift enn det som ble presentert. Selskapet har sett prisen på aluminium rase de siste årene.

BRÅ UKESLUTT: Hovedindeksen på Oslo Børs hadde en grei uke frem til torsdag. I kjølvannet av ESB-sjef Draghi sin beslutning om å ikke kline til mer i den europeiske pengepolitikken og ryktene om økt oljeproduksjon på fredag, falt Børsen til et lavere nivå enn den entret uken på. Sett under ett gikk Børsen ned 1,73 prosent i uke 49.

Flyselskapet Norwegian la frem sterke trafikktall fredag morgen, og med den kraftige nedgangen i oljeprisen rett før ukeslutt har Bjørn Kjos og hans medaksjonærer grunn til å være fornøyd.

Flyselskapet har også hentet inn en drøy milliard i lån som gjør at det får mer penger å rutte med. Samtidig fortsetter flyselskapet å kjempe mot flyseteavgiften. Aksjen endte uken opp 2,19 prosent.

På torsdag kastet børslokomotivet Statoil seg på for å sikre seg en del av kaken når staten – for første gang på 20 år – åpner opp nytt areal på norsk sokkel.

I løpet av en snau time fredag ettermiddag tapte Statoil-aksjonærene fem prosent av sine verdier i selskapet. Aksjen endte uken ned 4,65 prosent.

Les også

Trøim: – Vi er gassmarkedets svar på Saudi-Arabia

Les også

Seadrills milliardsmell

Les også

Kutter 130 ansatte

Publisert: