Lønnskutt for Sevan Marine-ledelsen

– Som følge av lojalitet og vilje til å stå opp for bedriften har samtlige ansatte gått med på å redusere lønnen fra nå og resten av året, sier administrerende direktør Carl Lieungh i Sevan Marine.

GOLIAT: Denne gigantriggen er kanskje det Sevan Marine er mest kjent for.
Publisert:

Sevan Marine, selskapet som står bak det runde riggdesignet som blant annet er brukt på Goliat-feltet, merker effektene av oljeprisen og skal fortsette å kutte kostnader. Det kommer frem i regnskapet for første kvartal, som ble offentliggjort onsdag.

Selskapet har imidlertid så langt i 2016 allerede gjennomført flere kutt.

Blant tiltakene som er gjennomført er frivillig lønnsreduksjon for ledelsen på mellom 10 og 50 prosent.

Videre har alle ansatte i selskapet akseptert et lønnskutt på 7,5 prosent for resten av 2016.

I tillegg har selskapet nedbemannet og redusert ledergruppen med et par personer.

Lojale ansatte

– Som følge av lojalitet og vilje til å stå opp for bedriften har samtlige ansatte gått med på å redusere lønnen fra nå og resten av året, sier administrerende direktør Carl Lieungh i Sevan Marine til E24.

Samtidig har altså samtlige i ledelsen gått med på å redusere lønnen med mellom 10 og 50 prosent. Lønnsreduksjonen for ledelsen inntrådte 1. januar 2016.

Ved å redusere kostnader er målet nå å gå break-even på den underliggende driften.

– Det er også positivt i det første kvartalet: Vi har aldri før vært så nære å nå det målet, sier Lieungh.

Les også

Sevan Marine tror de kan tjene på selskapenes kostnadskutt

Lieungh opplyser videre at Sevan Marine gjennomgikk en bemanningsreduksjon i løpet av 2015, og reduserte antall ansatte ytterligere i første kvartal.

Flyteproduksjonsselskapet har allerede i 2016 kuttet 26 stillinger da de i første kvartal reduserte antallet ansatte fra 171 til 145.

For 15 måneder siden var de over 200 ansatte, skriver selskapet i kvartalsrapporten. Det betyr at over en fjerdedel av arbeidsstyrken er borte.

Innen Floating Production ble antallet ansatte redusert fra 121 til 86 i løpet av fjoråret, og målet er følge kvartalsrapporten å redusere til 50 ansatte innen utgangen av 2016.

Disse kuttene er nå implementert, opplyser Lieungh.

E24 skrev først at Sevan Marine i kvartalsrapporten varslet ytterligere nedbemanninger. Det er feil. De varslede kuttene i antallet ansatte er allerede gjennomført.

Les også

Sevan Marine-styret mistenker lovbrudd

– 2016 vil forbli et vanskelig år

Selskapet varsler at de vil fortsette å kutte fremover:

– Sevan Marine opplever fortsatt et vanskelig marked, der mange av nøkkelprospektene fortsetter å bli utsatt. 2016 vil forbli et vanskelig år, og videre kostnadsreduserende tiltak iverksettes for å redusere driftsunderskuddet og kontantforbruket, skriver selskapet.

Flere av disse tiltakene er også tidligere varslet.

I første kvartal økte omsetningen fra 15,4 til 21 millioner dollar, mot samme periode året før. Brutto driftsunderskudd (EBITDA) økte derimot fra -2,7 til -7,0 millioner dollar, og underskuddet etter skatt doblet seg nesten fra -4,5 til -8,1 millioner dollar.

Les også

Sevan Marine tror de kan tjene på selskapenes kostnadskutt

Les også

Oljebremsen har blåst bort verdier for over 100 milliarder kroner

Les også

Mindre overskudd for Sevan Marine

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om