Northland: Vi trenger penger tidligere enn ventet

Kaldt vær byr på store problemer for hardt presset gruveselskap. Aksjen får mer juling. 

NY SMELL FOR AKSJONÆRENE: Northland Resources utvinner jernmalmkonsentrat fra gruver i Nord-Sverige og Finland. Utbyggingen av Kaunisvaara-området i Nord-Sverige har imidlertid kostet store summer.
Publisert: Publisert:

Det nye styret i gruveselskapet Northland Resources varslet i midten av november i fjor at det hadde satt seg nye mål for å skaffe «finansielt albuerom».

Tirsdag varslet selskapet at utviklingen ikke går helt på skinner. Det har oppstått en rekke problemer som igjen presser likviditeten.

Dette skyldes blant annet:

  • Oppkjøringen av produksjonsnivå for å nå full kapasitet tar lengre tid enn ventet, som følge av betydelige temperaturforskjeller.
  • Motortrøbbel ved to anledninger som har resultert i lavere produksjon.
  • Forstyrrelser i logistikkjeden som følge av perioder med betydelig kulde i Nord-Sverige.


- Som følge av denne utviklingen er selskapets likviditet i økende grad presset. Siden ytterligere likviditet sannsynligvis er nødvendig tidligere enn vi før har antatt, akselererer selskapet arbeidet med å sikre ytterligere finansiering, opplyser Northland tirsdag formiddag.

Selskapet har tidligere kommunisert at en finansieringsløsning vil bli presentert ikke senere enn mai 2014.

- Med tanke på den nåværende likviditetssituasjonen har selskapet intensjon om å presentere en finansieringsløsning innen utløpet av mars.

Northland legger til at hensyntatt de problemene de i dag har kommunisert, vil målet om å hente inn 150 millioner dollar være tilstrekkelig for å oppnå finansielt albuerom.

Les også:

Vi kjøper de samme aksjene i Aksje-NM som i virkeligheten

Store problemer
Selskapet utvinner jernmalmkonsentrat fra gruver i Nord-Sverige og Finland. Utbyggingen av Kaunisvaara-området i Nord-Sverige har imidlertid kostet store summer.

Det var beregningene av disse kostnadene som sendte selskapet inn i konkursbeskyttelse i februar i fjor.

Klokken 11.34 var gruveaksjen ned 17,61 prosent til 2,90 kroner.

Les også:

Northland melder om utstyrsavtaleNye aksjer flommer inn i NorthlandSmåsparere saksøker Northland ResourcesStore tap i Northland - men aksjen tar avNorthland trenger mer pengerNorthland Resources varsler om mulig gruppesøksmålNorthland varsler lavere produksjonMistenker massivt ulovlig shortsalg i Northland-aksjenNorthland vil ikke lenger ha konkursbeskyttelseNorthland brukte opp halve pengebingen

Publisert:

Her kan du lese mer om