BLANDET BØRSDAG: Humpete i Tokyo

Børsene i Asia går i ulik retning i onsdagens handel.

Publisert:

Etter å ha åpnet negativt, beveger den toneangivende Nikkei-indeksen i Tokyo seg tilnærmet flatt i ettermiddagshandelen onsdag.

Stemningen trekkes ned av japanske eksportaksjer trekker ned, etter at yen har styrket seg til det høyeste nivået mot dollar på en uke i etterkant av tirsdagens rentebeslutning i den amerikanske sentralbanken.

Følg aksjemarkedet med E24 Børs

Svekket dollar etter rentemøte

Dollar handles for rett under 85 yen etter å ha falt så lavt som til 84,78 yen i etterkant av rentebeslutningen fra USA. Dermed har det oppstått spenning rundt om japanske myndigheter vil foreta ytterligere grep i markedene for å forsøke å svekke den japanske valutaen igjen.

-Fokuset er rettet mot hvor lenge effekten vil vare etter forrige ukes intervensjon fra den japanske sentralbanken. Det er vanskelig for markedet å være positivt når vi er på dette nivået mellom dollar og yen, så det kan hende en del investorer vil foreta gevinstsikring, sier senioranalytiker Hisatsune Kobayashi i Nikko Cordial Securities til nyhetsbyrået Bloomberg.

Fallende eksportaksjer
Blant eksportaksjene som faller i Tokyo dag finner vi Fanuc og Canon, som begge er ned 1,2 prosent i dagens handel.

Panasonic stiger imidlertid etter at en japansk avis skriver selskapet kommer tilå droppe planen om å utstede nye aksjer for å finansiere oppkjøpet av Sanyo.

I New Zealand faller hovedindeksen 0,25 prosent, mens australske S&P/ASX 200 stiger 0,47 prosent. I Singapore stiger Straits Times Indeksen 0,55 prosent, og i Hongkong er Hang Seng opp 0,85 prosent. I Sør-Korea er markedene stengt for høytidsdag.

Berg - og dalbane på Wall Street
De amerikanske børsene maktet ikke å holde på oppgangen i etterkant av gårsdagens rentebeslutning fra sentralbanken. Ved stengetid klamret Dow Jones-indeksen seg fortsatt i plussterreng. Dagen endte opp 0,1 prosent til 10.764 poeng. S&P 500-indeksen falt med 0,24 prosent, mens Nasdaq-indeksen endte ned 0,28 prosent.

Les flere nyheter på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om