Rec splitter i to - deler opp silisium og solkraft

Solenergiselskapet Rec går nå inn for å splitte virksomhetene innen silisium og solkraft til to uavhengige selskaper notert på Oslo Børs.

BEDRE ENN VENTET: Konsernsjef i REC, Ole Enger, presenterer et driftsresultat på 152 millioner kroner i andre kvartal av en omsetning på 1,54 milliarder kroner.
Publisert:

Artikkelen oppdateres

Det omstridte solenergiselskapet har slått nedenfra og opp i hele år. Aksjekursen til Renewable Energy Corporation (Rec) har steget med vanvittige 195 prosent hittil i år.

Nå vil konsernsjef Ole Enger gjøre ytterligere grep for å endre strukturen på selskapet. Rec skriver i en børsmelding at de ønsker å splitte opp virksomhetene innen silisium og solkraft.

Selskapet vil etablere Rec Solar som et eget notert selskap, og vil få en kontantposisjon på 300 millioner kroner. Samtlige aksjer vil bli tilbudt RECs aksjonærer.

Rec vil innkalle til en ekstraordinær generalforsamling for å avgjøre spørsmålet. En endelig godkjenning er avhengig av at både aksjonærer og obligasjonseiere sender tommelen opp.

LES OGSÅ: Rec øker kraftig etter gode kvartalstall

Storaksjonærer garanterer

Selskapets største aksjonærer står bak forslaget om å notere Rec Solar som egen aksje.

Storaksjonærene Jens Ulltveit Moe (44 prosent), QVT (20 prosent) og REC styremedlemmene Øystein Stray Spetalen (15 prosent), Skagen (10 prosent), Datum AS (7 prosent) og og Holberg (4 prosent) har forpliktet seg til å garantere for 100 prosent av tilbudet.

Disse vil garantere for minst 75 prosent av plasseringen på 800 millioner kroner, opplyser selskapet videre.

Vil notere REC Solar på Oslo Børs

- Det vil bli foreslått at Recs aksjonærer tilbys å kjøpe aksjer i Rec Solar i en fulltegnet emisjon som verdsetter REC Solar til 800 millioner kroner. Selskapet vil søke notering på Oslo Børs, heter det i meldingen fra selskapet.

Samtlige aksjonærer i selsakpet vil i forkant av den ekstraordinære generalforsamlingen bli tilbudt ikke-omsettelige tegningsretter for å sikre deres andeler i Rec Solar.

Aksjonærene vil dermed kunne opprettholde den samme eierandelen i det noterte REC Solar som de fra før av har i REC, opplyser selskapet.

Høyere omsetning enn ventet

Meldingen kom samtidig med selskapets resultat for andre kvartal.

Resultatene for andre kvartal var bedre enn ventet med en omsetning på 1,54 milliarder kroner. Driftsresultatet havnet på 152 millioner kroner.

Dette er like fullt en bratt nedgang fra andre kvartal i 2012. Pengene renner fortsatt ut av selskapet, men i langt mindre omfang enn for et år siden.

Resultatet før skatt havnet på minus 660 millioner kroner, sammenlignet med minus 3,868 milliarder kroner i fjor.

Omsetning er sett opp mot første kvartal 21 prosent høyere, mens driftsresultatet på 152 millioner kroner var en forbedring fra 46 millioner kroner fra forrige kvartal.

LES OGSÅ:

Publisert: