Aksjefall i Asia: Alle venter på Fed

De asiatiske aksjene falt tilbake igjen tirsdag, etter gårsdagens opptur.

VENTER PÅ FED: Tokyo-beboere på vei til jobb passerer en lystavle med børsresultater i den japanske hovedstaden i dag tidlig. Nikkei-indeksen har vært svært volatil de seneste dagene. De asiatiske markedene er avventende foran denne ukens viktige pengepolitikk-møte i den amerikanske sentralbanken.
Publisert: Publisert:

Den sammenveide indeksen for Asia- og stillehavsrområdet er ned 0,7 prosent, og har med det mistet det man vant i går.

Svake makrotall i USA, en avventende stemning før den amerikanske sentralbankens møte denne uken samt en relativ flat dag på Wall Street i går ga den asiatiske tilbakegangen i morgentimene tirsdag, etter en god dag mandag.

E24 BØRS:Følg aksje- og råvareutviklingen på våre børssider

- Markedet er ganske rolig ettersom en avgjørelse innen fundamentale markedsparametere er hovedprioriteten akkurat nå. Alle avventer, sier Lee Seung-joon, analytiker hos koreanske Hi Investment & Securities til Reuters.

Venter på Fed

Det er nemlig hva Federal Reserve i Washington kommer til å finne på i sitt todagersmøte denne uken som alle går og tenker på.

Økonomer og markedsaktører spår få endringer i den amerikanske sentralbankens pengepolitikk, i forkant av Federal Reserves møte denne uken.

Les også: Svake makrotall ga børsløft

Man regner med de kvantitative lettelsene med obligasjonsprogram på 85 milliarder dollar for å stimulere veksten i økonomien vil bli holdt gående i hvert fall til mars neste år. Dette er at det på sensommeren var antydet nedtrapping allerede i høst.

Fredag avsluttet Wall Street opp og i i går reagerte Asia med å gjøre det samme, da svakere makrotall enn ventet underbygde at nedtrappingen av stiumlipakkene ville bli utsatt til godt utpå våren.

De amerikanske forbukertillitstallene som kom før helgen, slo inn svakere enn ventet, i tillegg til at kjøpsstatistikken av ferdigbygde boliger er på sitt lavbeste på 3,5 år.

Les også: Apple varsler lavere marginer enn markedet håper på

Med andre ord var økonomisk økonomi i røffe farvann allerede før den 16 dager lange delvise nedstengningen som følge av den nylige budsjettkrangelen i Kongressen.

Volatilt

I Tokyo fortsetter Nikkei-indeksen å være volatil. Ned igjen etter opptur i går og nedtur på fredag. Utslagene er rtelativt store tross små bevegelser i yen-et.

Wall Street Journals Marketwatch skriver også at en del skuffende resultatrapporter er med å trekke ned de asiatiske børsene, blant annet har flere underleverandører til mobilindustrien levert rapporter som kommer inn under det analytikere hadde trodd.

Australias viktigste indeks, ASX200, nådde sitt høyeste nivå på fem år i går, men har falt tilbake i morgentimene i dag etter at den australske sentralbanken sa at den australske dollaren kom til å svekke seg, grunnet dårligere eksportutsikter. «The Aussie» har da også allerede falt til sitt laveste nivå på to uker.

Ståa ved de viktigste indeksene like etter klokken 06.15 norsk tid, er som følger:

Nikkei i Japan, 14315,2 ned 0.56%

Hang Seng i Hongkong, 22798,4 ned 0.04%

S&P/ASX 200 i Australia, 5410,30 ned 0.57%

Shanghai Composite, 2110,5 ned 1.10%

Kospi i Sør-Korea, 2048,5 ned 0.02%

Publisert:

Her kan du lese mer om