Sevan Drilling: - Budet er for lavt

Styret i Sevan Drilling mener riggkjempen undervurderer selskapet.

ETTRTRAKTEDE BØTTERIGGER: Sevan Drillings ultradypvannsrigg Sevan Brasil er en av to rigger som er på seksårs-kontrakt med det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras.

Sevan Brasil
 • Even Landre
 • Marius Lorentzen
Publisert:,

Torsdag ble det klart at verdens største riggselskap Seadrill – kontrollert av John Fredriksen – har kjøpt seg opp til 50,1 prosent av den utestående aksjebeholdningen i Sevan Drilling.

I børsmeldingen der tilbudet ble annonsert onsdag ettermiddag gikk Seadrill hardt ut mot finansieringspakken på 11 milliarder, som Sevan annonserte den 19. juni. Seadrill mener den er «verdiødeleggende».

Nestlederen i Sevan-styret, Kristian Johansen mener finansieringsløsningen ble godt motatt.

- Vi i styret mener den foreslåtte løsningen ivaretar aksjonærenes og selskapets interesse på en god måte. Den fikk god tilbakemelding både fra banker og investorer, sier Johansen til E24.

- Tilbudet er jo interessant, og det finnes sikkert synergier å hente ut både på finansiering og operasjonell drift.

Må by på resten

Styret avventer nå Seadrills bud på resten av selskapet. Etter norsk aksjelov må dette fremmes innen fire uker.

- Vi vil innlede en dialog for å bedre forstå alternativene de vil foreslå rundt finansiering og en mulig driftsavtale (management), sier Kristian Johansen.

- Kan det ende med at Sevan Drilling slutter å eksistere, og at riggene blir en del av Seadrill-porteføljen?

- Nå har de sikret seg en kontrollerende eierandel på 50,1 prosent. Hvis ingen andre selger, vil de sitte med en kontrollerende eierpost, men Sevan Drilling kan fortsette å eksistere slik jeg ser det, sier nestlederen i Sevan-styret.

- Det er likevel for tidlig å si noe om hva som skjer. Per i dag kjenner ikke vi detaljene i tilbudet bedre enn det resten av markedet gjør.

- For lavt

Styret i Sevan Drilling mener imildertid at en pris på 3,95 kroner undervurderer Sevan Drillings eiendeler og muligheter, og at det dessuten representerer en betydelig rabatt i forhold til de siste konsensusestimatene fra analytikerne.

- Vi vil komme tilbake med en formell uttalelse og videre anbefaling til aksjonærene, så raskt vi har fått vurdert Seadrills alternativer for en finansieringsplan og tilbud, heter det i uttalelsen fra Sevan-styret.

Styreleder Erling Linde i Sevan Drilling, som også er juridisk rådgiver for Seadrill, har ikke besvart E24s henvendelse torsdag.

Her kan du lese mer om

 1. Sevan Drilling
 2. Seadrill

Flere artikler

 1. Seadrill har kontroll i Sevan Drilling

 2. Fredriksen på nytt raid

 3. Sevan refinansierer for11 milliarder

 4. Annonsørinnhold

 5. Ledelsen i Sevan Drilling med kald skulder til Fredriksen

 6. Mer minus for
  Sevan Drilling