Børsdagen

Nok en rekorddag på Oslo Børs

Oslo Børs avslutter sin andre dag på rad med oppgang, og Hovedindeksen noterer dermed nok en rekord.

Pexip er blant selskapene som klatret på Oslo Børs, der Hovedindeksen har passert 990 poeng for første gang.

Stian Lysberg Solum
  • Martin Hagh Høgseth
  • Ine Brunborg
Publisert:

For andre dag på rad har Oslo Børs klatret til nye høyder. Ved stengetid torsdag ettermiddag har Hovedindeksen steget 1,57 prosent til 991,22 poeng.

Det til tross for at oppgangen for oljeprisen har dempet seg utover dagen. Etter å ha vært oppe i 54,88 dollar fatet i morgentimene, har prisen nå lagt seg på 54,25 dollar. Det er en oppgang på 0,24 prosent for dagen.

Det har vært tett mellom rekordene på Børsen siden lille julaften, med unntak av to dager med nedgang tidligere denne uken.

Opptur for Pexip

Ellers har videokonferanseselskapet Pexip kommet med tall som viste at de årlige gjentakende inntektene steg med 73 prosent, hvorav 59 prosentpoeng av veksten kom fra nye brukere. Aksjen endte opp 4,46 prosent.

Mest omsatt er hydrogenselskapet Nel som klatret 10,21 prosent, foran Equinor som avslutter opp 2,62 prosent.

I løpet av morgentimene har det også vært oppgang på asiatiske børser, med unntak av fall for store teknologiaksjer. I Europa er bildet blandet på ettermiddagen, mens Wall Street trekker oppover.

Les også

Blandet på Wall Street under Kongress-drama: – Markedet ser ikke ut til å bry seg i det hele tatt

Dramatikk i USA

Utviklingen på børsene kommer etter en dramatisk kveld i USA torsdag. Trump-tilhengere tvang seg onsdag kveld inn i Kongressen, noe som avbrøt den formelle avstemningen som skal godkjenne Joe Biden som ny president. Fire personer døde i opptøyene.

Tross den dramatiske situasjonen i USA lot ikke Wall Street seg vippe av pinnen i går kveld.

– Markedet ser jo ikke ut til å bry seg i det hele tatt, sa Nordea Markets-strateg Joachim Bernhardsen om situasjonen torsdag kveld.

Donald Trump har flere ganger kommet med uriktige påstander om valgjuks, noe som har hatt liten påvirkning på markedene. Det tror Bernhardsen er på bakgrunn av at man har tiltro til institusjonen, til syvende og sist. Strategen mener også at de fleste ikke deler Trumps syn om at valget er omdiskutert.

– Men når det er sagt: Når skudd blir avfyrt inne på Capitol Hill – hadde du spurt meg i går hadde jeg sagt at dette ville påvirke markedene, sa Bernhardsen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs
  3. Aksjelive

Flere artikler

  1. Nok en rekord på Oslo Børs - Norwegian kraftig opp

  2. Blandet på Wall Street under Kongress-drama: – Markedet ser ikke ut til å bry seg i det hele tatt

  3. Oslo Børs i pluss med solkraft på handelstoppen

  4. Nok en rekord på Oslo Børs

  5. Paddeflat børs etter rentebeslutning