Børsdagen

Børsraketten fortsetter oppturen

Quantafuel fortsetter himmelferden på Oslo Børs etter at avfallshåndteringsselskapet meldte om nye satsinger. I tidlig handel er aksjen opp over 15 prosent.

Audun Braastad
  • Amalie Frøystad Nærø
Publisert:

Sammen med Vitol skal selskapet nå utrede muligheten for byggingen av to storskala produksjonsanlegg i Amsterdam og Antwerpen.

Det skriver Quantafuel i en melding torsdag morgen.

Selskapet mener de har en løsning på problemet med plastforsøpling. Ved å sende plast gjennom sine anlegg kan de blant annet lage petroleumsprodukter som diesel eller ny plast.

Anleggene i Nederland og Belgia skal ifølge selskapet kunne resirkulere rundt 100.000 tonn plastavfall hver til oljeprodukter.

Torsdag er selskapet igjen blant de mest omsatte på Oslo Børs. Halvannen time inn i handelsdagen er aksjen opp 17,28 prosent til 85,7 kroner.

Børsrakett

Studiene vil begynne i fjerde kvartal i år, og en endelig investeringsbeslutning er planlagt i løpet av første halvår 2021.

Quantafuel har den siste uken skutt til værs på Oslo Børs.

Onsdag steg den grønne aksjen 21,50 prosent etter at de meldte at driften ved anlegget deres i Skive i Danmark er i gang. Den siste uken har selskapets aksje klatret 54,12 prosent.

Oppjusterer kursmål

Avfallshåndteringsselskapet la i slutten av august frem sin kvartalsrapport. Denne viste et brutto driftsresultat (ebitda) på minus 29,8 millioner kroner, ned fra minus 12,6 millioner i samme periode i fjor. Inntektene var fremdeles tilnærmet ikke-eksisterende.

Quantafuel forklarte forverringen med blant annet høyere lønnskostnader knyttet til tildeling av aksjebaserte betalinger og skatteutgifter.

Like før børsåpning torsdag oppjusterte Danske Bank sitt kursmål på aksjen til 131 kroner fra tidligere 53 kroner. Kjøpsanbefalingen fastholdes, skriver TDN Direkt.

Meglerhuset viser til selskapets kunngjøring om at anlegget i Danmark har prodsert «first oil», som de mener senker risikoen knyttet til teknologien og dermed verdsettelsespotensialet.

Les meldingen fra selskapet
Les på E24+

Slik vil Quantafuel gjøre en kule på plast

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Quantafuel
  3. Vitol

Flere artikler

  1. Ferd tar sjansen på børsraketten Quantafuel

  2. Ferd ute av topplisten i Quantafuel

  3. Oslo Børs bryter tre dager lang tapsrekke

  4. Tungt oljeprisfall sendte Oslo Børs markant ned

  5. Comeback for Oslo Børs etter gårsdagens nedtur