Oppkjøp og sammenslåinger

Kahoot kjøper språkselskap i avtale verdt inntil 450 mill.

Sluker språklæringsplattformen Drops i fersk avtale. – En perfekt match, sier Kahoot-sjefen.

Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Kahoot har inngått avtale om å kjøpe språklæringsplattformen Drops. Avtalen verdsetter språkplattformen til 31 millioner dollar, tilsvarende 279 millioner kroner, på kontant- og gjeldsfri basis.

I tillegg finnes det et prestasjonsbasert element på opptil 19 millioner dollar i avtalen. Denne delen av avtalen er avhengig av Drops prestasjon i 2020, 2021 og 2022. Dermed ligger den totale kontraktsverdien på 50 millioner dollar, tilsvarende 450 millioner kroner.

Les også

Kahoot fortsetter den eksplosive veksten

Kan lære seg 42 språk

Kahoot vil betale for aksjene i Drops ved hjelp av kontanter og aksjer. Det er ventet at oppkjøpet vil være gjennomført før november er gjennomført.

Administrerende direktør Eilert Hanoa i Kahoot er svært fornøyd med ekspansjonen.

– Drops tjenester og innovative læringsmodell er en perfekt match til Kahoots arbeid for å gjøre læring gøy gjennom en enkel og spill-basert tilnærming, sier Hanoa.

Det nye tilskuddet i Kahoot-universet er en serie apper som lærer brukerne blant annet alfabetet og bedrer ordforrådet. I appen er det mulig å lære seg 42 forskjellige språk, og selskapet har hatt 25 millioner brukere siden lanseringen. Drops hadde inntekter på 6,3 millioner euro i 2019.

Les også

Kahoot henter 1,98 milliarder kroner fra japanske Softbank

Medgründer og toppsjef i Drops, Daniel Farkas.

Katherine Lerner, Kahoot

Tror på 90 mill. i omsetning

– Hele Drops-teamet har brukt de fem siste årene for å bygge en ny måte å lære språk, og vi har så vidt startet, sier medgründer og toppsjef Daniel Farkas i Drops i en uttalelse.

Tilbake i 2018 ble Drops utpekt som årets beste applikasjon på tvers av alle kategorier av Google, ifølge Mashable. Den gang ga applikasjonen muligheter til å lære seg 31 ulike språk.

I oktober uttalte det estiske selskapet at det hadde sikret seg 10 millioner nye brukere i år, og at inntektene i 2020 var ventet å ende på rundt ti millioner dollar (90 millioner kroner), skriver teknologiselskapet Venturebeat.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Oppkjøp og sammenslåinger
  2. Kahoot
  3. Aksjelive
  4. Språk

Flere artikler

  1. Fortsatt sterk vekst for Kahoot i fjerde kvartal

  2. Kahoot med milliardkjøp av amerikansk selskap

  3. God vekst for Kahoot i første kvartal: Kjøper opp selskap

  4. Softbank kjøper seg ytterligere opp i Kahoot – nå eier den japanske giganten 10,8 prosent

  5. Kahoot fortsetter den eksplosive veksten