Aksje-NM: Mottok vinnersjekk på 75.000 kroner

For tre uker siden ble vinneren av Aksje-NM 2020 kåret. Det var 23 år gamle Sigurd Strand som stakk av med seieren. Han smilte bredt da han lørdag mottok sjekken på 75.000 kroner.

Vinner 2020: Det er Sigurd Strand (23) fra Bodø som stakk av med seieren i årets Aksje-NM. Han skal delta i 2021, klarer du å slå ham da?
Publisert:

E24 møter Sigurd Strand (23) utenfor Slottet lørdag ettermiddag. Det er duket for en høytidelig overrekkelse av vinnersjekken på 75.000 kroner denne solfylte vinterdagen. Det er nemlig Sigurd fra Bodø som vant Aksje-NM og ble Norges «aksjekonge.»

Han har fått på seg kongekappen og smiler til kameraet når E24 gratulerer ham med den overlegne seieren, og overrekker ham sjekken.

– Tusen takk!, sier han.

Rekordår

Det er drøyt tre uker siden siste dag av Aksje-NM, konkurransen der spillerne investerer 100.000 juksepenger etter beste evne til ekte kurser på Oslo Børs. Vinneren er den som sitter igjen med høyest avkastning etter fire ukers spill.

2020 ble, som spådd, et rekordår med i underkant av 30.000 påmeldte deltagere. Av disse var det økonomistudenten Strand som gjorde det desidert best. Han oppnådde en avkastning på hele 132,62 prosent, noe som sikret ham en overlegen seier.

Aksjekongen: Her overrekker E24 vinnersjekken til aksjekongen Sigurd (23)

Visste ikke om premien på 75.000 kroner

Da E24 ringte og gratulerte Strand med seieren og premien på 75.000 kroner, skjønte han lite. I og med at han ledet med mer enn 80 prosentpoeng over han som lå på annenplass, hadde Strand regnet med å vinne konkurransen. Derimot hadde han ikke fått med seg at premien var på hele 75.000 kroner.

Les reaksjonen til Sigurd her.

– Har du tatt innover deg at du er vinneren av 75.000 kroner?

– Nja, jo, jeg har vel det nå. Som sagt var det en gledelig overraskelse, svarer Strand.

Den noe beskjedne bodøværingen forteller at han ønsker å bruke pengepremien på Petrolia-aksjer og robotstøvsuger.

23-åringen stakk også av med ukesseieren i spillets tredje uke. Da vant han et gavekort på 2.500 kroner fra Elkjøp som han sa at han ville bruke til å kjøpe en halv Playstation 5.

– Jeg har dessverre ikke fått tak i Playstation 5, så det blir støvsuger i stedet, konstaterer han.

Flaks: I et tidligere intervju med E24 forteller Strand at det er flaks at han vant Aksje-NM 2020.

– Har fått mange gratulasjoner

Etter at nyheten om hans seier ble sluppet, har Strand mottatt en strøm av gratulasjoner. Både familie og venner har gitt sine hilsener.

– Da VG la ut saken på sin Snapchat, så mange av vennene mine som vanligvis ikke leser E24 det. Jeg fikk ekstra mange gratulasjoner etter at artikkelen ble publisert der, forteller han.

Strand sier videre at han også fikk en gratulasjonsmail fra profesjonelt hold, nemlig fra en megler i Pareto.

Aksje-NM la grunnlaget for karriereveien

Ved siden av økonomistudiene jobber Strand som daytrader for seg selv. Altså kjøper og selger han aksjer på daglig basis, noe man også gjør i Aksje-NM.

Han forteller at seieren i Aksje-NM ikke nødvendigvis har gjort ham sikrere på karriereveien, men at det var Aksje-NM som i utgangspunktet fikk ham inn på trading-sporet.

– Jeg meldte meg på Aksje-NM for første gang da jeg var 16 år. Det var mest fordi det var en gøyal konkurranse, men konkurransen gjorde at jeg fikk øynene opp for aksjer og finans, sier han.

Han sier at det er takket være Aksje-NM at han har beveget seg inn i trading, og jobber med det i dag.

– Skal du melde deg på Aksje-NM 2021?

– Ja, det skal jeg nok.

Vil du lese mer om strategien til Sigurd? Trykk her.

Les også

Aron (22) vant Aksje-NMs studentliga ved å «safe»

Les også

Aksjeskolen #7: Derfor bør du følge innsidehandlerne

Publisert:
Gå til e24.no