Hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen inn på eiersiden i Harmonychain

Den norske hedgefondmilliardæren og flere kjente investorer har kjøpt seg inn i kryptosatsingen.

Hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

– Han er en dyktig hedgefondforvalter. Vi ønsker han velkommen som aksjonær, sier Harmonychain-sjef Ola Stene-Johansen til E24.

Ferske aksjonærlister viser at kryptoselskapet har fått en rekke kjente navn med på eiersiden, deriblant hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen.

Les også

Harmonychain vil ta dogecoin-databrikke på børs: Verdsettes til over 300 millioner

Blir småaksjonær

Halvorsen står oppført i listene med drøyt 704.000 aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,41 prosent. Han er dermed blant de 21 største aksjonærene i selskapet.

Den norske hedgefondmilliardæren er kjent for forvaltningen av fondet Viking Global Investors, og har tjent gode penger både for kundene og seg selv siden oppstarten i 1999.

Kapitals rikingliste er Halvorsen, som fikk kallenavnet «Tigergutt» som følge av sin fartstid i Tiger Management på 90-tallet, på fjerde plass i 2020. Formuen ble anslått til 43 milliarder kroner.

Les også

Spetalen støtter Elements krypto-bråbrems

Kjente investorer kjøper seg inn

Kjente investorer som Arne Fredly og Haakon Sæter er også nye aksjonærer, ifølge Harmonychain. I tillegg har Anaxo Capital kommet inn på eiersiden, et selskap som blant annet er eid av den tidligere langrennsstjernen Bjørn Dæhlie.

Fredly sitt selskap Apollo Asset er oppført med 5,55 millioner aksjer og er syvende største eier.

Fredrikstad-investor Sæter er åttende største aksjonær gjennom sitt selskap Silvercoin Industries, som sitter med 3,89 millioner aksjer.

– Jeg synes det ser spennende ut, sier Sæter. Han peker også på nyhetene mandag om at Aker lanserer selskapet Seetee som skal satse på kryptovaluta.

– Det har vært lite stuerent tidligere. Men det er flere og flere som begynner å se på det nå, sier Sæter.

Les også

Element skyter opp etter krypto-oppkjøp

Utsetter Euronext Growth-notering

Etter å ha takket nei til et tilbud om oppkjøp fra Element og Øystein Stray Spetalen, var planen til Harmonychain å søke om børsnotering på markedsplassen Euronext Growth.

I februar hentet selskapet 100 millioner kroner fra investorer og ble da verdsatt til 302 millioner kroner. Harmonychain skal bruke pengene på å lage en databrikke for mer effektiv utvinning av kryptovaluta.

Mandag melder imidlertid selskapet at informasjonskravene fra Oslo Børs’ noteringskomité stopper opp denne prosessen. Selskapet vil isteden søke notering på de såkalte OTC-listen i første omgang (også kjent som gråmarkedet, en markedsplass for unoterte aksjer, journ.anm.)

– De utsatte sin beslutning om å treffe vedtak. De spurte om dokumentasjon på at vi kan levere det vi har hevdet at vi kan levere. Vi kan vise det til Oslo Børs, det er ikke noe problem, men problemet er å offentliggjøre det til alle. Vi jobber med kompetente tredjeparter som kan verifisere det, sier Stene-Johansen.

Selskapet skriver i en børsmelding at «den etterspurte informasjonen vanskelig kunne gjøres offentlig tilgjengelig uten å kunne risikere å skade selskapets og aksjonærene i Harmonychain sine interesser ved at virksomhetskritiske forretningshemmeligheter offentliggjøres».

Selskapet understreker at ambisjonen fortsatt er å notere aksjene på Euronext Growth.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Harmonychain

Flere artikler

  1. Milliardær Ole Andreas Halvorsen kjapt ute av kryptosatsing

  2. Gruveaksje til værs – Spetalen har kjøpt for over 20 mill. kroner

  3. Harmonychain vil ta dogecoin-databrikke på børs: Verdsettes til over 300 millioner

  4. Spetalen gikk god for fisk på land - nå har han solgt det meste han kan

  5. Arne Fredly tar gevinst i Flyr