Storeier vil selge Norske Skog-aksjer verdt 947 millioner

Oceanwood Capital Management vurderer å selge 13,3 prosent av aksjene i selskapet, etter positiv utvikling for Norske Skog-aksjen den siste tiden.

Investeringsdirektør i Oceanwood, John Chiang (t.v.), på besøk på Saugbrugs i Halden med strategidirektør Lars Sperre, mai 2018
Publisert:

Det London-baserte forvaltningsselskapet vurderer å selge 12,5 millioner av de utestående aksjene i Norske Skog, ifølge en melding tirsdag ettermiddag.

Disse aksjene har en markedsverdi på mer enn 947 millioner kroner. Norske Skog-aksjen stod i 75,8 kroner per aksje ved stengetid tirsdag.

Oceanwood vurderer med å selge en stor andel av Norske Skog-aksjene de sistter på. Forvaltningsselskapet kontrollerer rundt 17,1 prosent av aksjene i selskapet. Det meste eies direkte, mens en mindre andel eies gjennom Oceanwood Opportunities Master Fund.

Blokksalget vil gjennomføres som en rettet emisjon, og prisen settes gjennom akselerert bokbyggingsprosess. Fristen er satt til klokken 8 onsdag morgen.

Les på E24+

Emil satser på utbytteaksjer: – Målet er 100.000 kroner utbetalt i året

Norske Skog har klatret på Oslo Børs den siste tiden. Siden nyttår har aksjen opp 12,7 prosent, og bare den siste uken har aksjen klatret mer enn 9 prosent. De siste 12 månedene har aksjen steg 45 prosent.

John Chiang, investeringsdirektør i Oceanwood, er styreleder i Norske Skog.

Det er bare et halvt år siden Oceanwood sist gjennomførte et storsalg av Norske Skog-aksjer. Da solgte forvaltningsselskapet aksjer for 759 millioner kroner. Etter det nedsalget ble Byggma største eier i Norske Skog.

Norske Skog driver blant annet med produksjon av papir til aviser og magasiner.

Les også

Sterkere fra Norske Skog

Publisert:

Her kan du lese mer om