Tokyo-børsen faller kraftige 3,3 prosent

Coronaviruset fortsetter å skremme investorene, men det er tegn til comeback enkelte steder.

RAMMET: Folk står foran et elektronisk brett som viser den japanske Nikkei 225-indeksen tirsdag. Tokyo-børsen faller kraftig etter at den var stengt på grunn av helligdag mandag.
Publisert:

Fallet fortsetter stort sett på Asia-børsene i kjølvannet av gårsdagens ras. Nedgangen er størst i Japan, der Tokyo-børsen har åpnet igjen etter å ha vært stengt dagen før.

Kinesiske børser faller, mens utviklingen er mer dempet i Sør-Korea, som er det asiatiske landet utenfor Kina som er hardest rammet av coronaviruset. Seoul-børsen er svakt opp tirsdag etter børsras mandag.

Sør-Korea har meldt om 60 nye tilfeller tirsdag, noe som bringer antallet smittede til 893. Sør-Koreas myndigheter har satt beredskapen på høyeste nivå i et forsøk på å ta kontroll over virusutbruddet.

Forbrukertilliten i Sør-Korea falt i februar til det laveste på seks måneder, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Den sammenstilte forbrukertillitsindeksen falt til 96,9, en nedgang på 7,3 poeng fra januar, ifølge Bank of Korea.

Slik går de viktigste børsene i Asia-Stillehavsregionen:

  • Nikkei 225 i Tokyo ned 3,34 prosent
  • Shanghai Composite ned 2,00 prosent
  • Hang Seng i Hongkong ned 0,11 prosent
  • Kospi i Seoul opp 0,68 prosent
  • Singapore-børsen opp 0,81 prosent
  • ASX 200 i Sydney ned 1,91 prosent

Mini-comeback i olje

Samtidig er det mer dempet stemning i flere markeder tirsdag sammenlignet med dagen før.

Oljeprisen stiger svakt tirsdag morgen etter at prisen var ned nesten fire prosent dagen før. Nordsjøoljen brent, som brukes som en referanse for oljehandel globalt, stiger 0,57 prosent til 56,5 dollar fatet.

Oppgangen i oljeprisen kommer samtidig som investorene jakter på rabatter, men frykt for at coronaviruset skal spre seg og ramme økonomien hardere enn opprinnelig anslått demper oppgangen, skriver Reuters.

I USA ser børsene ut til å åpne med svak oppgang tirsdag. Amerikanske futures stiger på Wall Street, der fremtidskontrakter for alle de tre nøkkelindeksene er godt i pluss. Mandag falt Dow Jones 3,6 prosent, Nasdaq Composite var ned 3,7 prosent og S&P 500 er ned 3,4 prosent.

Gullprisen er svakt ned og amerikanske statsrenter er svakt opp etter at investorene flyttet penger til såkalte «trygge havner» dagen før. Gullprisen er ned 0,3 prosent til 1.654,2 dollar per unse. Renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner er samtidig litt opp til 1,4 prosent, noe som fortsatt er det laveste på fire år.

Publisert: