Børsdagen

Kraftig Rec Silicon-hopp på nedadgående børs

Oslo Børs startet dagen med en opptur, men har senere på dagen vendt snuten nedover. Rec, med Kjell Inge Røkkes Aker som største eier, ble dagens store vinner.

Håkon Mosvold Larsen
 • Ine Brunborg
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Hovedindeksen endte dagen ned 0,14 prosent til 927,98 poeng.

Oljekjempen Equnior ble som vanlig mest omsatt med en nedgang på 0,06 prosent. Et stykke bak fulgte Nel som steg tre prosent, og DNB som endte opp 0,43 prosent.

Photocure var lenge i omsetningstoppen, og endte dagen opp 3,57 prosent. Før helgen meldte selskapet at de har fått et patent i USA på bruken av Hexvix i kreftbehandling.

Rec-hopp

Rec Silicon-aksjen steg samtidig hele 21,17 prosent. Da selskapet leverte sin ferskeste kvartalsrapport før helgen, varslet Rec at de vurderer å starte opp sitt anlegg i Moses Lake i USA.

Mandagens oppgang gjør at selskapets markedsverdi er 1,39 milliarder kroner, en økning på rundt 240 millioner kroner fra børsdagens slutt fredag.

Kjell Inge Røkkes Aker kjøpte Jens Ulltveit-Moes aksjepost i Rec Silicon for 85 millioner kroner i desember. Det tilsvarte en pris på 1,325 kroner per aksje.

Ved børsslutt mandag var aksjekursen 4,992 kroner. Det gir en verdi på Røkkes andel på 320 millioner kroner. Røkkes papirgevinst siden Rec-inntredenen er dermed 235 millioner.

Lav omsetning

Oljeprisen er for øvrig lite endret for dagen. I skrivende stund faller prisen på ett fat med 0,23 prosent til 57,20 dollar i spotmarkedet.

Det har generelt vært lite omsetning på verdens børser mandag. Årsaken til dette kan ligge i at de amerikanske børsene holder stengt i forbindelse med President’s day.

Les morgenkommentaren fra Nordnet
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Aksjelive
 3. Oslo Børs
 4. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Kjell Inge Røkkes styreplaner sendte Rec Silicon kraftig opp på Børsen

 2. Oslo Børs avslutter med oppgang – Tungt fall for Aker Solutions

 3. Kjell Inge Røkkes Aker suste opp etter nye noteringsplaner

 4. Oljefest på Børsen

 5. Tunge fall for tre Røkke-aksjer