GIGANTFUSJON: Staten blar opp for Yara

Yaras største eier er positiv til den planlagte milliardemisjonen.

Publisert: Publisert:

Gjødselprodusenten Yara

OSE

YAR

melder ved ukestart at

selskapet kjøper den nordamerikanske konkurrenten Terra Industries

for 4,1 milliarder dollar (rundt 24,3 milliarder kroner).

I forbindelse med oppkjøpet vil Yara hente mellom 2 og 2,5 milliarder dollar (rundt 12-15 milliarder kroner) i en emisjon.

Yaras største eier, Den Norske Stat, sitter på eierandeler som utgjør 36,21 prosent av selskapet, og har uttrykt at den er positiv til å tegne seg i den planlagte emisjonen.

- Viktig norsk selskap

- Yara er et viktig norsk selskap som er verdensledende i sin bransje. Selskapet har gitt staten god avkastning på sin eierandel, og vi støtter investeringer som sikrer en fortsatt god industriell utvikling av selskapet, sier nærings- og handelsminister Trond Giske i en pressemelding.

Han tar imidlertid forbehold om at Stortinget gir sitt samtykke til at staten deltar i emisjonen, og at emisjonsvilkårene er akseptable og markedsmessige. Giske tar også forbehold om at det ikke fremkommer ny vesentlig informasjon frem mot den ekstraordinære generalforsamlingen i selskapet.

- Statens andel i emisjonen vil i så fall utgjøre opp mot 5,4 milliarder kroner med dagens valutakurs, ifølge Nærings- og handelsdepartementets pressemelding.

Flere E24-nyheter

Publisert: