Store utslag i Norwegian-aksjen etter oppslag i avis

Den spanske avisen Okdiario skriver at Norwegian «pynter seg» for IAG etter å ha fått orden på gjeldsproblemene sine.

Norwegian-aksjen er det siste året ned rundt 60 prosent på Oslo Børs.

Terje Pedersen / NTB scanpix
Publisert:,

Norwegian-aksjen snudde tirsdag ettermiddag opp ti prosent til kurs 44 kroner etter tydelig nedgang i løpet av dagen.

Siden dempet oppgangen seg noe og endte på 3,97 prosent - Norwegian stengte til kursen 41,6 kroner per aksje på Oslo Børs.

– Veldig sannsynlig at oppslaget trekker opp kursen

Danske Bank-analytiker Martin Stenshall, som dekker Norwegian, forklarer overfor E24 at kursutviklingen skyldes den spanske avisen Okdiarios artikkel som spekulerer i at luftfartskjempen IAG på nytt er interessert i Norwegian etter at det har fått orden på gjeldsproblemene sine.

– Det er veldig sannsynlig at det er det som trekker opp kursen nå, sier han.

Les også på E24+:

Les på E24+ (for abonnenter)

Så store er kredittkortproblemene til Norwegian

Avisen skriver tirsdag at Norwegian «pynter seg for IAG», og at «kilder fra sektoren» sier at utsettelsene i milliardlånene Norwegian sikret mandag var et av forbeholdene IAG hadde satt krav om for å legge inn bud på på flyselskapet.

Kilder indikerer overfor Okdiario at storbanken JP Morgan gir råd til IAG, med en verdsettelse av Norwegian på 70–85 kroner per aksje.

Skrinla budplaner i januar

Spanske Okdiario meldte i sommer at IAG forberedte et bud på Norwegian, noe luftfartskjempen avviste overfor E24. Også da bidro ryktene til å sende Norwegian-kursen betydelig opp, før den etter hvert falt tilbake.

Da spansk-britiske IAG prøvde å kjøpe Norwegian i fjor var det ryktet bud rundt 16 milliarder kroner. British Airways-eieren satt i en lengre periode på en aksjepost i Norwegian, og la inn bud på flyselskapet. Første gang var 12. april i fjor.

I januar solgte de imidlertid aksjeposten, og uttalte åpent at de ikke lenger hadde til hensikt å komme med et bud på Norwegian. Rundt samme tid hentet Norwegian inn tre milliarder kroner i en emisjon for å ikke bryte med sine lånevilkår.

Norwegian-aksjen kollapset den gang på nyheten om at IAG hoppet av, med et fall på 22 prosent.