DNB varsler milliardtap i tredje kvartal

DNB-aksjen faller etter at storbanken varsler om en tapsavsetning på en milliard kroner.

DNB ønsker ikke kommentere hvilket låneengasjement tapsavsetningen gjelder. På bildet er DNB-sjef Kjerstin Braathen.
Nytt fra børsselskapene
  • Anders Nybakken Kvale
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Kort tid etter børsåpning tirsdag melder DNB om en større tapsavsetning i tredje kvartal i forbindelse med et låneengasjement og utviklingen på dette.

«Som følge av senere tids utvikling og nåværende status knyttet til et spesifikt låneengasjement forventer DNB å foreta en tapsavsetning på om lag 1.000 millioner kroner vedrørende dette i tredje kvartal», fremgår det i en melding.

E24 har vært i kontakt med storbanken som hverken ønsker å kommentere hvilket lån dette gjelder eller hvilken bransje det er tilknyttet.

– Vi har ikke mulighet til å kommentere noen kundeforhold. Vi har bare en plikt til å rapportere om den type ting i regnskapet, men kan dessverre ikke si noe mer om kunde eller bransje, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide til E24.

– Får håpe vi får vite mer

DNB-aksjen faller i overkant av to prosent til kurs 159,4 kroner på Oslo Børs etter nyheten.

Fra analytikerhold pekes det på flere mulige årsaker til tapsavsetningen.

– Vi vet ikke, men det er ikke utenkelig at det er i offshore. I tilfelle kan det også være andre banker som kommer med lignende meldinger. Alternativt kan det være relatert til konkursen i Thomas Cook, sier analytiker Joakim Svingen i Arctic Securities.

– Vi får håpe vi får vite mer når tredje kvartal presenteres. Det er for øvrig veldig lave tap i DNB og de andre bankene i dag og dette får relativt liten effekt på årets inntjening, sier han.

På spørsmål om banken kan avkrefte at avsetningen gjelder Thomas Cook gjentar DNBs kommunikasjonsrådgiver Andreas Nyheim at banken ikke kan gi noen kommentarer.

– Tror det er Thomas Cook

Finansavisen skriver tirsdag at de har dokumentasjon på at DNB har et større engasjement knyttet til Thomas Cook-konsernet. Lånebeløpet er ikke spesifisert i dokumentet.

Analytikere hos meglerhusene ABG Sundal Collier og Carnegie tror låneengasjementet er relatert til Thomas Cook, skriver TDN Direkt.

På spørsmål om hvem engasjementet kan være knyttet til svarer Carnegie-analytiker Johan Ström:

– Tror det er Thomas Cook. Det er ikke offshore, sier han til TDN Direkt.

Analytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier mener mye peker mot Thomas Cook, men påpeker samtidig at det er spekulasjoner.

Les meldingen her
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nytt fra børsselskapene

Flere artikler

  1. DNB kan bli Thomas Cook Norden-eier

  2. DNB øker milliardoverskuddet – tjente mer enn ventet

  3. Tror Bank Norwegian vil fylle på kapitalen med milliardlån

  4. Equinor låner 52 mrd. i kapitalmarkedet

  5. Brakdebut for hydrogenselskap på Oslo Børs