SKJEBNEDAG FOR MEDIA NORGE: Kjøpte i siste sekund

Schibsted blar opp 333 millioner kroner for å kjøpe seg flertall i Stavanger Aftenblad.

Publisert:

Les også:

Rett før aksjonærene i Stavanger Aftenblad skulle vende tommelen opp eller ned til den foreslåtte avisfusjonen med Aftenposten, Bergens Tidende og Fædrelandsvennen, kjøper Schibsted

OSE

SCH

ytterligere 20 prosent av aksjene og sikrer seg dermed flertall i avisen.

Prisen på aksjene er 333 millioner kroner, 45 millioner kroner høyere enn børskursen i det siste.

Kjøpet gjør Schibsted til majoritetseier i Stavanger Aftenblad, og rydder enda et usikkerhetsmoment i forkant av den foreslåtte fusjonen av veien. Generalforsamlingen i Aftenbladet begynte klokken 17.00.

Shcibsteds konsernsjef Kjell Aamot erkjente kjøpet under en kvartalspresentasjon i Oslo i ettermiddag.

Ikke Fredriksson

Posten tilsvarer 20 prosent av det totale antall aksjer i Stavanger Aftenblad. Handelen ble først omtalt av nyhetsbyrået Reuters.

Svenske Stig Fredriksson har gjennom to selskaper sittet på 20 prosent av aksjene i avisen. Han har også stilt seg kritisk til avisfusjonen.

Men ifølge NA24 Stavanger (Stavanger Aftenblad) er det imidertid flere mindre investorer - og ikke Fredriksson - som har solgt aksjene.

Flere nyheter på E24

Svært høy kurs

Stemmerettsbegrensningene på Stavanger Aftenblads generalforsamlinger innebærer at hver enkelt aksjonær ikke kan stemme for mer enn fem prosent.

Stavanger Aftenblad har tilsynelatende vært det mest usikre kortet blant de fire avisene som nå styres mot sammenslåing, om generalforsamlinger, Konkurransetilsynet og Medietilsynet til slutt sier ja.

E24 følger vedtakene i generalforsamlingene utover ettermiddagen.

Publisert:

Her kan du lese mer om