Finanstilsynet vurderer å inndra Insr-konsesjon

Forsikringsselskapet Insr dropper en fulltegnet emisjon og setter i gang en strategisk gjennomgang etter et varsel fra Finanstilsynet.

Publisert:

Forsikringsselskapet Insr har fått et varsel fra Finanstilsynet, der tilsynet skriver at de vurderer å trekke tilbake konsesjonen til selskapet. Årsaken er uløste problemer knyttet til risiko og kontroll.

Det kommer frem i en børsmelding.

Inrs-aksjen faller kraftig etter meldingen. Aksjen startet handelen med et fall på 40 prosent mandag morgen, men har etter en knapp time hentet seg inn til en nedgang på 25,78 prosent.

Ifølge juridisk og viseadministrerende direktør i selskapet, Bård Standal, har Insr hatt dialog med Finanstilsynet en stund.

– Det er ikke slik at det har oppstått nye forhold, men det er uløste risiko- og kontrollproblemer Finanstilsynet peker på, sier han til TDN Direkt.

Han vil ikke vil kommentere noe utover det som står i dagens melding ettersom selskapet er i en prosess.

– Som vi skriver i meldingen så er det diskusjoner vi har med Finanstilsynet som selskapet svarer opp, men innholdet i det er ikke noe vi kan kommentere nå, sier Stendal til nyhetsbyrået.

Les også

Uerfarne investorer stormer inn på børsene: – Vil ende i tårer

Starter gjennomgang

Som følge av varselet har Insr-styret besluttet å sette i gang en strategisk gjennomgang. I den forbindelse har selskapet hentet inn Carnegie og Advokatfirmaet Wiersholm som rådgivere.

Insr skriver at rådgiverne blant annet skal jobbe med å etablere kontakt med «potensielle kjøpere».

Varslet har også ført til at Insr dropper en rettet emisjon, som først ble varslet på torsdag i forrige uke. Det til tross for at emisjonen var overtegnet, skriver selskapet.

Les på E24+

Gardiner, gjødsel og fisk på land: Her er aksjene du bør satse på i sommer

Stein Erik Hagen på eiersiden

I dagens melding skriver Insr at de «fortsatt er i en solid finansiell posisjon». Dette understrekes av driftsinntektene for april og mai, som ikke er regnskapsført ennå, skriver selskapet.

Samme dag har Oslo Børs varslet at de har satt selskapet under spesiell observasjon, frem til situasjonen blir mer avklart.

Investor Stein Erik Hagen og familiens investeringsselskap Canica er den 11. største eieren i selskapet med en andel på 1,25 prosent, viser aksjonærregistre mandag.

Publisert: