Egil Stenshagen tapte over en halv milliard kroner i fjor

Investor Egil Stenshagen gikk i minus for første gang på lenge i fjor etter et dundrende underskudd i aksjemarkedet. – Vi lever med at aksjekurser kan svinge, sier Stenshagen.

BILIMPORTØR: Egil Stenshagen importerer en rekke bilmerker til Norge, blant annet BMW.
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Milliardær, investor og tidligere rallycrossfører Egil Stenshagen har lenge gitt full gass i aksjemarkedet, med mesteparten av verdiene sine plassert på Oslo Børs.

De siste årene har det gitt store gevinster, men i fjor ble det bråstopp med et resultat før skatt på over en halv milliard kroner i minus gjennom selskapet Egil Stenshagen Holding, som er eid av investoren og familien.

Stenshagen skriver i årsberetningen at det ble et «meget dårlig år», men påpeker overfor E24 at han ikke tar det så tungt.

– Vi er langsiktige investorer og lever med at aksjekurser kan svinge, understreker han.

Børsfall barberte resultatet

Investoren og familien var gjennom fjoråret blant annet blant de største eierne av forbrukslånsbanken Bank Norwegian, gjeldsinvesteringselskapet B2 Holding og forsikringsselskapet Protector gjennom investeringsselskapet Stenshagen Invest.

Disse aksjene ble hardt rammet av både enkelthendelser og det kraftige børsfallet mot slutten av året som satte en støkk i en rekke aksjeinvestorers porteføljer.

– Tallene er i vesentlig grad preget av urealiserte verdifall for noen av våre største investeringer. Hardest rammet var Bank Norwegian og B2 Holding, til tross for et selskapene hadde gode resultater, forklarer Stenshagen.

Regnskapet viser at de børsnoterte aksjene til selskapet ble barbert med 620 millioner kroner til 1,84 milliarder kroner i løpet av året.

Kostprisen på disse er 1,4 milliarder kroner.

Stenshagen forteller at porteføljen så langt i år har hentet inn rundt 100 millioner kroner, i forbindelse med at Børsen har steget rundt ti prosent.

– Siden etableringen av Stenhagen Invest for ni år siden har gjennomsnittlig verdiutvikling vært 20 prosent. Det sier vi oss godt fornøyd med.

– Liten grunn til bekymringer

Stenshagen-selskapets egenkapital er bokført til 2,1 milliarder kroner, ned fra 2,7 milliarder kroner året før.

Gjelden til selskapet var ved inngangen av året på 330 millioner kroner.

– Vi har en bokført egenkapital på over to milliarder, nesten ingen gjeld og liten grunn til bekymringer, understreker han.

I regnskapets årsberetning uttaler Stenshagen at han ikke har planer om å kaste kortene i aksjemarkedet.

Les også

«Gamst'n» tjente syv millioner mindre i aksjemarkedet i fjor

– Å redegjøre for fremtidig utvikling for aksjemarkedet er nærmest umulig, blant annet internasjonale hendelser påvirker børsen. Vi er langsiktige, og så lenge aksjer ikke er overpriset er vi eiere, skriver han.

Stenshagen er også bilforhandler og i regnskapet inngår tall fra salg av både biler og bildekk.

– Det leverte som vanlig gode resultater.

Den 71 år gamle mangemilliardæren Stenshagen er også to ganger europamester i rallycross. Sammen med familien tar han ut 20 millioner kroner i utbytte for fjoråret.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Kjos og Kise får inn millioner i utbytte fra Bank Norwegian

  2. Tapte nesten 50 millioner i fjor

  3. Investorprofil spår brems i forbrukslån: – Det er ikke nok idioter

  4. 258 millioner i pluss for Lærdal-arvinger

  5. Røkkes verdier får et lite løft etter milliardsmell