Norwegian skal lease ti nye Boeing 737 Max-fly

Norwegian øker flåten og vil ha 80 fly i luften sommeren 2023.

Et av Norwegians tidligere 737 Max 8-fly fotografert på Gardermoen, høsten 2019. Våren 2022 vil to eksemplarer av flytypen være tilbake i flåten. Med dagens bestilling vil antallet øke til 12 våren 2023.
Publisert:

Norwegian har inngått avtaler om å lease fly fra AerCap, verdens største leasingselskap for fly. Ti av flyene er fabrikknye Boeing 737 Max 8 som leveres i første halvår 2023.

Det skriver selskapet i en pressemelding mandag.

De signerte leasingavtalene inkluderer også åtte Boeing 737–800 NG som inngår i flåten på 70 fly som vil være i trafikk i løpet av sommeren 2022.

Med de ti nye Boeing 737 Max-flyene vil Norwegian ha en flåte på 80 fly sommeren 2023.

– Disse flyene vil bidra til at vi når målsettingen om å bygge en større, moderne og mer drivstoffeffektiv flåte. Flåteutvidelsen er viktig når vi skal levere våre produkter og tjenester i et omfattende rutenettverk i Norden og til europeiske destinasjoner, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian, i pressemeldingen.

Ser 90 fly

Norwegian-sjefen har tidligere uttalt til E24 at selskapet bør selskapet opp i 90–100 fly så raskt som mulig for å optimalisere skala.

– Vi har satt et mål om 80–85 fly neste år. Jeg tror jeg har sagt mange ganger, at vi trenger å komme opp i 80–90–100 fly så raskt som mulig, sa Karlsen også på presentasjonen av fjerdekvartalstallene i forrige måned.

Han la til at Norwegians flåte trolig ville være på over 90 fly i 2024, avhengig av etterspørselen.

Les også

Solgte Gatwick-slots til Wizz Air: – Skulle gjerne ha hjulpet Norse

Norwegian opplyste for to uker siden at de ville fly 270 ruter i sommerprogrammet.

Boeing 737 MAX 8 har omtrent 14 prosent lavere drivstofforbruk sammenlignet med forrige generasjons fly, skriver Norwegian i pressemeldingen.

De nye flyene vil derfor bidra til at Norwegian når målet om å redusere sine CO₂-utslipp med 45 prosent i 2030 sammenlignet med 2010-nivå, skriver selskapet.

Les også

Norwegian: – Ser nå at bookingene virkelig kommer vår vei

Gode tegn

Norwegian la for to uker siden frem et positivt årsresultat, økt kontantbeholdning ved utgangen av året, og forbedret drift fra tredje til fjerde kvartal til tross for omikronutviklingen.

Konsernsjef i Norwegian Geir Karlsen.

Resultatet er dog påvirket av positive finansinntekter på 5,3 milliarder kroner fra fjorårets rekonstruksjon. Selskapet hadde 7,7 milliarder kroner i kontanter og likvide midler ved årsslutt.

Norwegian-aksjen endte med en nedgang på 1,78 prosent.

– Jeg tror vi kan si at vi er «happy» for å avslutte 2021. Det har vært et spesielt år, og et år for historiebøkene, sa Norwegian-sjef Geir Karlsen under kvartalspresentasjonen.

Les også

Norwegian: Sterk kontantbeholdning gir høyere billettpriser

Selv om han venter et utfordrende første kvartal, som for bransjen ellers, er han tydelig oppmuntret av billettsalget om dagen.

– Vi ser veldig gode tegn når det kommer til bookinger for sommersesongen, sier Karlsen.

Les også

Norwegian-ledelsen i møter med Airbus

Les også

Flyaksjer faller hardt – SAS stanser Ukraina-rute

Publisert: