JPMorgan saksøker Tesla for 1,4 mrd.

Storbanken saksøker elbilprodusenten etter Elon Musks Twitter-utspill om å ta selskapet av børs i 2018.

Publisert: Publisert:

Storbanken JPMorgan Chase saksøker Tesla med krav om en utbetaling på 162 millioner dollar, tilsvarende 1,4 milliarder kroner. Det kommer frem av rettsdokumenter levert inn til Manhattans føderale domstol, gjengitt av blant annet Reuters og Bloomberg.

Banken hevder at deres tegningsretter utløp over innløsningsprisen, som følge av Elon Musks Twitter-meldinger i 2018, da han truet med å ta selskapet privat.

JPMorgan mener de måtte nedjustere innløsningsprisen, for å kunne opprettholde samme markedsverdi som før Musks Twitter-tirade.

Les også

Fra Twitter-melding til bedragerisak for Elon Musk: Stuper mer enn 10 prosent i åpningen (2018)

Mener Tesla skylder penger

JPMorgan skriver i rettsdokumentene at selv om bankens justeringer var hensiktsmessige og kontraktsfestede, «har Tesla nektet å gjøre opp til den kontraktfestede innløsningsprisen og betale beløpet selskapet skylder».

Videre skriver banken at Tesla åpenbart er i brudd med sine kontraktsforpliktelser, og at elbilprodusenten derfor «umiddelbart må betale mer enn 162 millioner dollar til JPMorgan».

Allerede i februar 2019 klaget banken på justeringene, og skrev da at justeringene var «urimelig raske», og «representerte et opportunistisk forsøk på å utnytte volatilitet i Teslas aksjer».

Som en del av flere tegningsrett-transaksjoner i 2014, gikk Tesla med på å betale banken i aksjer eller kontanter dersom Teslas aksjekurs var over den avtalte innløsningsprisen i juni og juli. Dersom aksjekursen var mindre enn innløsningskursen, ville ikke banken få noe. Banken mener at aksjene var godt over både de opprinnelige og justerte innløsningsprisene ved utgangen av perioden.

Les også

Elon Musk ut mot Bernie Sanders: – Bare si ordet, og jeg selger flere aksjer

Musks Twitter-tilstedeværelse

Twitter-meldingene i 2018 var ikke slutten på Tesla-gründerens utspill på plattformen.

Senest i helgen gikk Musk ut mot Bernie Sanders. Søndag kveld skrev han en krass melding til den venstrelente amerikanske senatoren Bernie Sanders.

Sanders hadde lagt ut et innlegg hvor han oppfordret til høyere skatter på de aller rikeste:

– Vi må kreve at de ekstremt rike betaler deres del. Punktum, skrev Sanders.

Det falt ikke i god smak hos Musk, som ifølge lekkede skattedokumenter nesten ikke betaler skatt.

– Jeg glemmer stadig at du er i live, skrev Musk i et Twitter-innlegg.

Publisert:

Her kan du lese mer om