Storbankenes resultater: Citigroup faller etter resultatras

Citigroup faller etter å ha levert resultater fredag. For JP Morgan går det enda verre. Samtidig klatrer Wells Fargo

Publisert:

Tre amerikanske storbanker har i løpet av de siste timene levert resultater. Sist ut var Citigroup.

Dette er hovedpunktene fra bankenes resultater:

  • Citigroups resultat falt 26 prosent i fjerde kvartal, mot året før.
  • JP Morgan reverserer tapsavsetninger på 1,8 milliarder dollar.
  • Wells Fargo stiger etter resultatvekst på 86 prosent

Citigroup har nylig lagt frem et resultat på 3,2 milliarder dollar for fjerde kvartal. Det er en nedgang på 26 prosent sammenlignet med året før.

Banken forklarer den resultatfallet med høyere kostnader, og legger til at resultatet påvirkes med 1,2 milliarder dollar relatert til salget av bankvirksomheten i Asia.

Totalt hadde banken driftsutgifter på 13,5 milliarder dollar i kvartalet, en økning på 18 prosent mot året før.

Samtidig økes inntektene med én prosent til 17 milliarder dollar. På forhånd var det ventet at inntektene ville havne på 16,75 milliarder dollar, ifølge Refinitiv, skriver CNBC.

Citigroup-aksjen faller 2,4 prosent kort tid etter åpning på Wall Street.

JP Morgan-sjef Jamie Dimon måtte se resultatet falle kraftig i fjerde kvartal.

Resultatfall

Resultatet til JP Morgan endte på 10,4 milliarder dollar, eller 3,3 dollar per aksje. Det skjer samtidig som banken reverserer tidligere tapsavsetninger på 1,8 milliarder dollar.

Likevel er resultatet 14 prosent lavere enn fjerde kvartal 2020.

På forhånd ventet analytikerne at resultatet per aksje ville komme inn på 2,99 dollar, ifølge estimater fra Bloomberg. Det var ventet at banken ville ta tapsavsetninger på 172,8 millioner dollar.

JP Morgan-aksjen er ned 5,5 prosent.

Justerte inntekter havnet på 30,35 milliarder dollar, som er så vidt over analytikernes anslag på forhånd.

JP Morgan-sjef Jamie Dimon sier i en uttalelse at selskapet leverer et «solid resultat» på tvers av virksomheten, noe som blant annet skyldes at utlån er økt med seks prosent. Han er også optimistisk med tanke på den amerikanske økonomien.

– Økonomien fortsetter å gjøre det ganske bra selv med utfordringer knyttet til omikronvarianten, inflasjonen og forsyningsproblemene, sier Dimon, som legger til at lånemarkedet også er sunt for tiden.

Wells Fargo stiger

I motsetning til JP Morgan er Wells Fargo betraktelig mer sparsommelige når det kommer til å reversere tapsavsetninger. Banken tar her en gevinst på 452 millioner dollar, mot anslagene på forhånd på 562 millioner dollar.

Banken hadde inntekter på 20,86 milliarder dollar i kvartalet, noe som er 13 prosent mer enn året før. Det er også betydelig bedre enn analytikernes anslag på 18,85 milliarder dollar.

Resultatet endte på 5,8 milliarder dollar, eller 1,38 dollar per aksje. Det er hele 86 prosent høyere enn samme kvartal i 2020.

Wells Fargo-aksjen stiger 4,3 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no