Tungt fall for teknologiaksjer i USA

Nedgangen tiltar på Wall Street. Mest faller teknologibørsen Nasdaq.

RØDT: Børsene i USA faller mandag.
Publisert:

Slik går de bredere aksjeindeksene noen timer etter åpning:

  • Dow Jones ned 1 prosent
  • S&P 500 faller 1,4 prosent
  • Nasdaq Composite ned 2,3 prosent

Store teknologiselskaper som Apple, Amazon og Microsoft faller mellom 2,6 og 2,7 prosent.

I tillegg til at markedet fortsatt bekymrer seg for situasjonen i kinesiske Evergrande, følger markedet også nøye med på den amerikanske statsrenten, skriver Reuters – etter at tall fra USA forrige uke viste økt forbruk, økt fabrikkaktivitet og økt inflasjonsvekst. Ifølge Reuters kan dette gjøre at den amerikanske sentralbanken strammer inn på pengepolitikken tidligere enn forventet.

Les også

Nordea ser lyst på aksjer: Tror analytikerne er for forsiktige

Tesla-oppgang

Mandag ettermiddag stiger Tesla med 1, 25 prosent etter å ha levert rekordmange biler i tredje kvartal. Dette er ifølge Reuters bedre enn analytikerne forventet. De skriver at Tesla har håndtert chip-mangelen bedre enn sine konkurrenter, og at den totale produksjonen i tredje kvartal steg med over 15 prosent fra forrige kvartal.

CNBC skriver at teknologiaksjer som Nvidia og Zoom Video faller, som følge av at renten stiger mandag. Den amerikanske tiårige statsrenten har vært på investorenes radar i det siste og stiger forsiktig til 1,48 prosent mandag.

CNBC skriver videre at fjerde kvartal normalt sett er en god måned for aksjer, men at gjeldstaket, covid-19, Evergrande og Feds potensielle innstramminger er faktorer som kan gi mer forsiktige investorer.

Les også

Ny rekord for Tesla: Leverte 241.000 biler i tredje kvartal

Amplify Energy faller

Aksjekursen til Amplify Energy raser etter at store mengder olje har lekket fra selskapets rørledning i California.

Rundt 3.000 fat olje lekket fra rørledningen til Amplify Energy, i en lekkasje som omtales som en av de største i Californias historie.

Selskapet har stanset all produksjon og aktivitet knyttet til rørledningen på feltet. Det jobber nå med å undersøke hva som har skjedd og forsøke å finne kilden til lekkasjen, ifølge en melding.

Amplify Energy faller fra start og i sekstiden har de falt med 42,09 prosent på Wall Street.

Les også

Stor oljelekkasje i California – Over en halv million liter har lekket ut i havet

Publisert:

Her kan du lese mer om