Nedgang på Asia-børsene – Tokyo-børsen ned nær én prosent

Tokyo-børsen leder an nedgangen på Asia-børsene, mens oljeprisen bikker under 83 dollar.

Publisert: Publisert:

Børsene i Asia faller torsdag morgen, med Tokyo-børsen ned nær én prosent.

Det etter en blandet avslutning på børsdagen på Wall Street, der S&P 500 og Dow Jones falt fra rekordhøydene sine onsdag kveld.

Kvartalsrapporter fortsetter å være i fokus, og på torsdag var de amerikanske produksjonsselskapene General Motors, General Electric, 3M og Boeing blant kandidatene.

Rapportene viste at selskapene blir påvirket av høyere kostnader og flaskehalser i den globale forsyningskjeden – et problem som kan vedvare inn i det nye året, skriver Reuters.

I Japan er aksjene i robotprodusenten Fanic og IT-selskapet Fujitsu på vei markant nedover torsdag morgen. Begge har levert sine ferskeste kvartalsrapporter, som viste at selskapene er mer påvirket av mangel på databrikker enn ventet, ifølge nyhetsbyrået.

Slik ser bildet ut på børsene i Asia og Stillehavsområdet rundt klokken 05.30 norsk tid:

  • Nikkei 225 i Tokyo ned 0,94 prosent
  • Hang Seng i Hongkong ned 0,44 prosent
  • Kospi i Seoul ned 0,05 prosent
  • Shanghai Composite ned 0,98 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore ned 0,30 prosent
  • ASX 200 i Sydney ned 0,43 prosent

Rentemøte i Japan og Europa

Rentemøter i flere sentralbanker er også i fokus torsdag.

I løpet av natten skal Bank of Japan komme med sin rentebeslutning. Her er det ikke ventet noen endringer i pengepolitikken, ifølge Bloomberg.

Også Den europeiske sentralbanken holder rentemøte torsdag, og heller ikke er er det ventet store endringer, skriver Reuters.

Tidligere denne uken har sentralbanken i Canada holdt sitt rentemøte, og sentralbanken signaliserte at den trapper ned på sine kvantitative lettelser tidligere enn ventet – allerede i april 2022, ifølge nyhetsbyrået.

Oljeprisen under 83 dollar

Oljeprisen er samtidig på vei nedover torsdag morgen. I skrivende stund omsettes ett fat med nordsjøolje (Brent spot) for 82,68 dollar fatet – ned 1,78 prosent siden midnatt.

Prisen har beveget seg markant nedover det siste døgnet, og er nå rundt 2,78 dollar lavere enn ved stengetid på Oslo Børs onsdag ettermiddag.

Onsdag ettermiddag viste ferske tall fra USAs energidepartement at USAs oljelagre økte mer enn ventet.

Oppgangen var på 4,3 millioner fat i forrige uke, mens Reuters-estimatet var på en oppgang på 1,9 millioner fat.

Gasslagrene falt samtidig med to millioner fat, og var dermed på sitt laveste nivå på nesten fire år, ifølge nyhetsbyrået.

Publisert: