Varner Kapital kjøper seg opp i Sikri Holding for 208 millioner kroner

IT-investor Jens Rugseths Karbon Invest og Varner inngår samarbeid om strategiske investeringer.

SELGER SEG NED: Jens Rugseth er største eier og styremedlem i Sikri Holding.
Publisert:

Aksjene kjøpes fra Karbon Invest, som er største aksjonær i Sikri og eid av investor Jens Rugseth.

Ifølge avtalen kjøper Varner Kapital 1,685 millioner aksjer til en pris på 123,50 per stykk, som gir en samlet sum på 208 millioner kroner, viser en børsmelding.

Det gir en eierandel på nær ni prosent i Sikri for Varner-selskapet. Sikri-aksjen ble fredag handlet for 121 kroner ved stengetid i markedet, men gjør et hopp på syv prosent etter nyhetene om handelen.

Sikri leverer digitale løsninger til det offentlige, som blant annet brukes til saksbehandling, dokumentforvaltning, databaser og byggesaker.

Skal samarbeide om investeringer

Rugseth på sin side reduserer eierandelen via Karbon Invest til rett over 34 prosent. Etter salget vil han sitte med nær 6,4 millioner aksjer.

Kjøpet er det første steget i et samarbeid om strategiske investeringer, ifølge meldingen.

Selskapene opplyser at de ønsker å kombinere Varners «historikk med vellykkede og langsiktige investeringer innen den nordiske IT-sektoren med Karbons historikk med å bygge og skalere nordiske og internasjonale IT-virksomheter».

Rugseth har de siste årene markert seg som en av de mest aktive IT-investorene på Oslo Børs, gjennom selskaper som Crayon og Link Mobility.

Publisert:

Her kan du lese mer om