Norwegian nær doblet antall passasjerer i juli: – Kjenner på en optimisme

Norwegian melder om flere passasjerer og fly i drift i juli, og mottok det høyeste antallet billettbestillinger siden coronakrisen slo inn.

Norwegian leverer sine trafikktal for juli torsdag morgen.
Publisert:

Norwegian fraktet 695.830 passasjerer i juli, nesten dobbelt så mange som samme måned året før.

– I juli mottok vi det høyeste antallet billettbestillinger siden samfunnet stengte ned i mars i fjor, sier konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen, i en pressemelding.

– Vi er glade for at bookingtallene går oppover igjen, og det er godt å se at mange kolleger som har vært permitterte nå er tilbake i jobb. Selv om pandemien langt fra er over, kjenner vi på en optimisme som føles bra etter en lang tid med usikkerhet.

33 fly i drift

Den totale kapasiteten (ASK), som måler antall setekilometer selskapet har fløyet, økte med 104 prosent sammenlignet med juli i fjor. Passasjertrafikken (RPK), som måler antall setekilometer med passasjerer i setene, var samtidig opp 124 prosent.

Den såkalte fyllingsgraden, som viser hvor stor andel av flyets seter som har blitt booket, var på 74,4 prosent – opp 7 prosentpoeng.

Norwegian hadde 33 fly i drift i juli – dobbelt så mange som de 15 flyene som opererte måneden før.

Vil utvide tilbudet

Mens stadig flere blir vaksinert, og reiserestriksjoner og karantenebestemmelser har blitt lempet på, har Norwegian meldt om flere reisende i sommer. Nå venter selskapet økt etterspørsel i høst- og vintersesongen, og planlegger å utvide rutetilbudet ytterligere.

Også i juni fløy dobbelt så mange med Norwegian sammenlignet med samme måned i kriseåret 2020. Samtidig startet selskapet å gjenoppta flyvninger til flere steder i Europa.

Fra før har også Avinor meldt at antall passasjerer på de norske flyplassene har økt. Forrige søndag var antallet passasjerer ved norske lufthavner 97.711 – det høyeste antallet på én dag siden coronapandemien brøt ut.

Publisert: