AF Gruppen skal bygge eget kontorbygg i Oslo til 2,7 milliarder

Selskapet vil sammen med Obos og Betonmast ha sine hovedkontor i bygget.

Publisert:

AF Gruppen har inngått en kontrakt med Construction City Oslo til en samlet verdi på 2,67 milliarder kroner ekskludert moms. Prosjektet ligger på Ulven, og både Obos og Betonmast vil også benytte kontorarealene.

– Bygget vil bli en næringsklynge som skal samle bygge-, anleggs- og eiendomsbransjen i Norge, heter det i børsmeldingen.

Construction City vil bli et kontorbygg med rundt 4.500 arbeidsplasser på Ulven i Oslo, der hovedkontoret til nettopp AF Gruppen etableres.

– I vårt fremtidige hovedkontor skal vi bidra til å skape en attraktiv arena for læring og utvikling, og heve bransjens totale konkurransekraft ved å forene fremoverlente bransjeaktører, partnere og utdanningsinstitusjoner, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Også Betonmast etablerer sitt hovedkontor i Construction City, og begge selskapene inngår en tiårig leieavtale som løper fra ferdigstillelse.

Bygget vil være på rundt 78.000 kvadratmeter, opp til 11 etasjer og med en underliggende kjeller i to plan på omkring 25.000 kvadratmeter, totalt cirka 103.000 kvadratmeter.

Prosjektet vil starte opp i andre halvår av 2021, og pågå frem til 2025.

Samtidig har de blitt enige om at Obos Eiendom kjøper alle aksjene til AF Gruppen og Betonmast Eiendom i Construction City Holding, henholdsvis 20 prosent og 10 prosent. Transaksjonen vil bli gjennomført i tredje kvartal i år.

Les på E24+

Tenk på dette når du leser børsmeldinger

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om