Borregaard investerer 144 mill. i Alginor

Industrikonsernet Borregaard vil spytte inn rundt 270 millioner kroner i biotek-selskapet Alginor. Nå planlegger det Haugesund-baserte selskapet å hente mer penger, og vil gå på børs innen tre år.

Per A. Sørlie er administrerende direktør i industrigiganten Borregaard.
  • Joachim Birger Nilsen
Publisert: Publisert:

Borregaard melder fredag morgen at det vil investere i bioteknologiselskapet Alginor.

I første omgang vil selskapet investere 144 millioner kroner, og skjer sammen med det europeiske innovasjonsrådets fond (EIC Fund) og nåværende aksjonær Hatteland Group.

Borregaard vil også kjøpe aksjer i Alginor fra et selskap kontrollert av grunnlegger og administrerende direktør, Thorleif Thormodsen.

Alginor planlegger i tillegg en offentlig emisjon høsten 2021, og vil totalt få tilført rundt 300 millioner kroner i ny kapital fram til mai 2022.

Etter investeringen på 144 millioner kroner vil Borregaard sitte på 24,99 prosent av aksjene i Alginor.

– Interessant mulighet

Administrerende direktør i Borregard, Per A. Sørlie, uttaler i en pressemelding at det vil «ta tid å oppskalere og finjustere produksjon, samt å etablere en global virksomhet».

– Men vi ser dette som en interessant mulighet med potensielle synergier mellom de to selskapene på flere områder, fortsetter han.

Det skal være «påfallende likheter mellom Borregaards forretningsmodell og det bioraffinerikonseptet som er under utvikling av Alginor», fremgår det av meldingen.

I tillegg melder Alginor at det i løpet av perioden mai 2022 til april 2024 vil gjennomføre en egen emisjon til Borregaard, som vil tilføre Alginor ytterligere 126 millioner kroner i egenkapital.

De totale investeringene på 266 millioner kroner medfører at Borregaard vil kontrollere 35 prosent av selskapet innen april 2024.

Dersom Borregaard ikke fulltegner seg i emisjonen vil det påløpe et gebyr på seks millioner kroner, fremgår det av børsmeldingen.

Les på E24+

På tide å vurdere Borregaard-aksjen

Vil på børs

Borregaard skal ha utført «en omfattende valideringsprosess» av Alginors teknologi og forretningsplan, uttaler Thorleif Thormodsen, toppsjef i Alginor.

– Nå går Alginor inn i en spennende fase med oppskalering av selskapets kjerneteknologier, sier han i pressemeldingen.

I den kommende fasen vil Alginor «dra nytte av Borregaards relevante erfaring og kompetanse innen bioraffinering», fremgår det.

Toppsjefen uttaler samtidig at de planlegger å gjennomføre en børsnotering av Alginor innen de neste tre årene.

Borregaard er et norsk industrikonsern med hovedkontor i Sarpsborg. Konsernet var en del av Orkla frem til børsnoteringen i oktober 2012.

Alginor er et marint bioteknologisk selskap basert i Haugesund-regionen. Selskapet utvikler en integrert og bærekraftig verdikjede basert på høsting og bioraffinering av stortare, en fornybar ressurs som vokser langs den norske kystlinjen.

Les på E24+

Ukens Investtech: Fire vinneraksjer i resultatsesongen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksjelive
  2. Borregaard
  3. Emisjon

Flere artikler

  1. Tunge aktører satser over 400 millioner på tare-selskap

  2. Elliptic Labs med hopp på flat Børs

  3. Jan Haudemann-Andersen selger unna i Kahoot

  4. Børsklart solselskap med nytt oppkjøp - vil bli «Mini-Scatec»

  5. Stordalen-selskap med milliardkjøp av kjøpesenter i Tønsberg