Rekordtap for Boeing i fjor

Viruspandemien bidro til et historisk underskudd for Boeing, som utsetter leveransene av den nye flytypen 777X.

Publisert:

Boeings resultat etter skatt raste til minus 8,4 milliarder dollar i fjerde kvartal. Til sammen i 2020 tapte flyprodusenten 11,9 milliarder dollar.

Det tilsvarer underskudd på henholdsvis 72,3 og 102,5 milliarder kroner med dagens valutakurs.

Aldri før har Boeing tapt like mye på ett år, ifølge CNBC.

Viruspandemien preget året som gikk, og spesielt flybransjen var påvirket av strenge reiserestriksjoner. Boeing, som leverer fly til en rekke internasjonale flyselskaper, understreker at pandemien har hatt en betydelig innvirkning på resultatene deres.

I tillegg har Boeings 737 Max-fly fremdeles stått på bakken store deler av året. Nå har imidlertid flytypen fått grønt lys – både i USA og i Europa.

Boeing skriver at de hittil har levert 40 Max-fly etter at USA godkjente flyet i november.

Les også

Boeings 737 Max-fly får grønt lys til å fly i Europa

Utsetter nytt fly

I årsrapporten melder flyprodusenten at de utsetter leveringene av sitt nye 777X-fly med omtrent et år, til slutten av 2023.

Årsaken er at viruspandemien har senket etterspørselen i markedet, ifølge Boeing. Selskapet skriver også at «en oppdatert vurdering av globale sertifiseringskrav» har bidratt til forsinkelsen, i likhet med meldinger de har fått fra kundene sine.

Les også

Boeing betaler 21 milliarder etter 737 Max-ulykkene

Aksjen faller

I årsrapporten kommer det frem at Boeing omsatte for 58,2 milliarder dollar i 2020 sett under ett, ned fra 76,6 milliarder året før.

Ordreboken krympet samtidig til 363 milliarder dollar ved utgangen av året. Det er omtrent 100 milliarder mindre enn året før, ifølge Bloomberg.

Boeing-aksjen faller i handelen før åpningstid på Wall Street, i skrivende stund 3,5 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om