Økte salgsinntekter for Airthings – men underskuddet vokser

Airthings, der Aksel Lund Svindal er på eiersiden, melder om både økte inntekter og kostnader i tredje kvartal, og ender med et underskudd på 10,7 millioner kroner.

Publisert: Publisert:

Airthings har torsdag morgen levert sin første kvartalsrapport etter å ha blitt notert på Merkur Market tidligere i høst.

Selskapet står bak en rekke radon- og luftkvalitetsmålere, og har Aksel Lund Svindal som investor og styremedlem.

Etter skatt sitter selskapet igjen med et underskudd på 10,7 millioner kroner. I samme kvartal året før var underskuddet på 9 millioner.

Det av en omsetning på 44 millioner kroner, solid opp fra 29 millioner kroner året før.

– Tredje kvartal har typisk vært lavsesong for oss, men vi har opplevd betydelig vekst og etterspørsel for både konsum- og kommersielle produkter gjennom 2020, sier Airthings-sjef Øyvind Birkenes i en uttalelse.

Les på E24+

Aksel Lund Svindal om investeringer, risiko og gründerskap

Økte kostnader

Selskapet ble altså notert på Merkur Market den 30. oktober. Dermed gjelder rapporten for tredje kvartal månedene før børsnoteringen.

I løpet av dette kvartalet har kostnadene økt over hele linjen.

Salgskostnadene har gått opp til 16 millioner fra 8,1 millioner i fjor, mens lønnskostnadene har økt til 17,7 millioner fra 10,8 millioner i fjor.

Årsaken til det er stort sett økt markedsføring og flere ansatte. I september hadde selskapet 100 ansatte, ifølge rapporten.

Ved utgangen av kvartalet hadde Airthings 192,9 millioner i egenkapital, mot 89,3 millioner i samme kvartal året før.

Publisert: