Oppkjøp og sammenslåinger

Bank Norwegian-analytikere delt om mulig budkamp

Investor Torstein Tvenge har tro på flere mulige budgivere i Bank Norwegian. – Vi følger selvfølgelig med på situasjonen, sier Santander-topp.

KAN BLI SOLGT: Svenske Nordax ønsker å kjøpe Norwegian Finans Holding, det børsnoterte eierselskapet til forbrukslånsbanken Bank Norwegian.

Gorm Kallestad / NTB
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

Flere Bank Norwegian-aksjonærer har uttrykt misnøye med prisen i budforslaget fra Nordax Bank. Investor Torstein Tvenge har ment at andre interessenter også kan komme på banen.

På Oslo Børs ligger aksjekursen høyere enn forslaget fra den svenske frieren – et signal om at markedet venter et høyere bud eller at andre aktører tar opp kampen om Bank Norwegian.

– Vi følger selvfølgelig med på situasjonen, men ut over det har vi ingen kommentarer, skriver Santander Norden-sjef Michael Hvidsten i en melding til E24.

Santander Consumer Bank er en av de større aktørene i det nordiske markedet med utlån på 176 milliarder kroner. Hvidsten skriver at han ikke har noen kommentarer på spørsmål om det kan være aktuelt for banken å vurdere et bud.

Eierne i Norwegian Finans Holding fikk servert budforslaget fra Nordax torsdag morgen, der den svenske banken ønsker å legge 17,8 milliarder kroner på bordet for kjøp av alle aksjene.

Les på E24+

Dette bør du tenke på før du kaster kortene i Bank Norwegian

Delt om mulig budkamp

Enkelte analytikere som følger Bank Norwegian stiller seg tvilende til en budkamp.

«Selv om man enkelt kan argumentere for en enda høyere transaksjonspris, mener vi det er mest sannsynlig at Nordax vil forbli den eneste budgiveren og at dagens sektorverdsettelse vil dempe villigheten til å gå vesentlig høyere», skriver Pareto Securities-analytiker Vegard Toverud i en oppdatering torsdag, ifølge TDN Direkt.

Analytikerne Nils Christian Øyen og Tiril Støle i Sparebank 1 Markets mener flere faktorer gjør det vanskelig for en potensiell ny budgiver å komme på banen.

– Nordax er helt klart den nisjebanken som har størst synergier mot NOFI (Norwegian Finans Holding, eierselskapet til Bank Norwegian), spesielt på kapital, men også i forhold til geografiske markeder. Samtidig ser vi at tradisjonelle banker er forsiktige i segmentet. Så har også budgiver betydelig eierinteresse i banken, sier Øyen til E24.

Den svenske banken vil legge 95 kroner per aksje på bordet for kjøp av alle aksjene, en pris blant annet Tvenge mente var altfor lav.

«Vi mener Nordax vil bli nødt til å betale mer enn 95 kroner per aksje for NOFI – enten på grunn av en budkrig eller på grunn av lav aksept for Nordax nåværende bud på 95 kroner», skriver Nordea i et analysenotat.

I kjølvannet av nyhetene har flere meglerhus jekket opp sine kursmål på aksjen til et nivå over budprisen, i påvente av et høyere bud.

Les også

Bank Norwegian-aksjonær mener budprisen er for lav: – Må vesentlig høyere

Kan blokkere

Det er det finske finanskonsernet Sampo og oppkjøpsfondet Nordic Capital som eier Nordax. De to har allerede en eierandel på til sammen 22,7 prosent av Bank Norwegian etter at de kjøpte seg inn første gang i august 2019.

Det er en post som er stor nok til å blokkere andre budgivere.

– Når første budgiver eier allerede 23 prosent av aksjene i NOFI og har betydelige synergier er det mer krevende for en potensiell budgiver nummer to å vinne frem, sier Øyen.

Han sier også at det historisk sett har vært mindre sannsynlig med en budgiver nummer to når første budgiver allerede har en betydelig eierandel.

– Nå første budgiver har en eksisterende post er det mer sjelden at det kommer en budgiver nummer to på banen. Kanskje spesielt når posten er så dominerende som den er her. Entra er dog et eksempel på at det er mulig at en slik situasjon kan oppstå.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Oppkjøp og sammenslåinger
  2. Bank Norwegian
  3. Oppkjøp

Flere artikler

  1. Bank Norwegian-aksjonær mener budprisen er for lav: – Må vesentlig høyere

  2. Forvalter laster opp i Bank Norwegian etter svensk frieri

  3. Aksjonærliste indikerer aksjedump fra Kjos-døtre i Bank Norwegian

  4. Slakter nytt Bank Norwegian-frieri: – Et skambud

  5. Nordax trekker i bremsen for milliardbudet på Bank Norwegian