Aksjeanbefalinger

Pareto ser større oppside i Odfjell Drilling

De positive analysene på den norske riggyndlingen fortsetter å renne inn.

Odfjell Drilling-sjef Simen Lieungh. Selskapets børsverdi er på rundt 3,7 milliarder kroner.
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Rigganalytikerne i det norske meglerhuset Pareto Securities er mandag ute med en ny analyse på det Oslo Børs-noterte riggselskapet Odfjell Drilling.

De gjør som en rekke av kollegaene i analytikerkorpset – jekker opp kursmålet og anbefaler «kjøp». For mens mange av Odfjell Drillings riggkonkurrenter dømmes nord og ned på børs, er nær alle positive til Helene Odfjell-selskapet til tross for at krisen herjer i bransjen.

– Odfjell Drilling fortsetter å være et riggselskap som kan investeres i etter å ha tatt ned risikoen på kontantstrømsprofilen ved å sikre meningsfulle kontrakter til sunne dagrater, fremgår det i analysen.

Les også

Riggsjefen: – Ligger godt an til utbytte

Les også

Ny analytiker øyner større oppside i riggaksje: – Eneste alternativet

Les også

Midt i krisen: Ti analytikere anbefaler kjøp av norsk riggyndling

– Forsterket posisjonen sin

Paretos analytikere jekker opp kursmålet til 20 kroner, mens Odfjell Drilling-aksjen avsluttet til i overkant av 16 kroner fredag.

Meglerhuset mener aksjen nå er «for billig» til å ignoreres i det som virker å være en noe bedret oljeprissituasjon. Men samtidig tynges oppsiden av den kriserammede oljeservicesektoren generelt, der investorene i stor grad skyr riggaksjer, mener Pareto-analytikerne.

E24 har gjennom riggkrisen skrevet at Odfjell Drilling har tatt innersvingen på konkurrentene sine og vunnet en rekke viktige kontrakter, som arbeid på Breidablikk-feltet og Johan Sverdrup-feltet for Equinor, samt en kontrakt med Wintershall. Disse er sikret til en rate på rundt 300.000 dollar per dag.

– Selskapet har forsterket sin posisjon som harsh environment-spesialist med en bransjeledende ordrereserve, skriver Pareto.

Odfjell Drilling driver med rigger for røffe værforhold, såkalt «harsh environment»-rigger. Det fremheves gjerne at selskapene innenfor dette segmentet er mer attraktivt priset på børs. Samt at det ventes flest restruktureringer for dem som driver med rigger tilpasset rolige farvann.

Selskapets ordrereserve var på 2,6 milliarder dollar ved utgangen av kvartalet, hvorav 1,4 milliarder er for faste kontrakter.

Pareto Securities fremhever riktignok at det finnes andre oljeservice-aksjer som er enda mer attraktive investeringer om dagen. Det vises blant annet til undervannsentreprenøren Subsea 7 og dets lave gjeld og fot inn i fornybar energi-segmentet.

Flere endringer

De positive meglerhus-endringene skjer etter Odfjell Drillings resultater for tredje kvartal nylig.

Her en rekke av de andre endringene som har blitt gjort siden:

 • Kepler Cheuvreux jekker opp sitt kursmål til 18 kroner, fra tidligere 17 kroner.
 • SEB høyner kursmålet sitt til 22 kroner, fra tidligere 20 kroner.
 • Carnegie hever kursmålet sitt til 17 kroner, fra tidligere 14 kroner.
 • Sparebank 1 Markets jekker opp kursmålet til 19 kroner, fra tidligere 15 kroner.

Alle har en kjøpsanbefaling.

Sparebank 1 Markets-analytiker Vidar Lyngvær skrev i en analyse sist uke at han forventer utbytte fra Odfjell Drilling i 2022.

Det samme uttalte riggselskapet sjef, Simen Lieungh, nylig.

– Vi ligger godt an til utbytte basert på den ordrereserven vi har sammen med de fremtidsutsikter vi ser for oss for vår egen flåte. Vi kommer altså ikke til å gjøre noen strategiske grep som fører ti lat det målet ikke kan nås. Det er viktig å understreke, sa han til TDN Direkt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksjeanbefalinger
 2. Riggselskaper
 3. Odfjell Drilling
 4. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Ny analytiker øyner større oppside i riggaksje: – Eneste alternativet

 2. Analytikere mer positive til riggyndling: – Ligger godt an til utbytte

 3. Venter milliardresultat for norsk riggyndling: – I en særstilling

 4. Fredriksen-rederi hardt straffet på børs: – Fortsetter å tro at Flex LNG er dypt underpriset

 5. Analytiker anbefaler å dumpe Northern Ocean etter riggvraking