Panoro Energy og BW Energy fant ikke mer olje på Hibiscus-feltet

– Vi er selvfølgelig skuffet, uttaler Panoro Energys toppsjef, John Hamilton, om den tørre brønnen. Oljeaksjene raser på Børsen torsdag.

Flere analytikere har i vinter og vår uttalt seg positive til Panoro Energys og BW Energys børsutvikling.
Nytt fra børsselskapene
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

De to Oslo Børs-noterte oljeselskapene BW Energy og Panoro Energy skrev i meldinger i 20-tiden i går, onsdag, at en testboring på Hibiscus-feltet offshore Gabon i Afrika ikke gikk som håpet.

Den oppjekkbare riggen «Borr Norve» fant ikke hydrokarboner under boringen av avgrensningsbrønnen «DHIBM-2», en utvidelse av det opprinnelige funnet som ble boret i 2019.

Resultatene indikerer at Gamba-reservoaret bare inneholder vann.

BW Energy-aksjen raser 19 prosent torsdag ettermiddag, mens Panoro Energy-aksjen stuper 18 prosent. Begge er høyt omsatt.

Knekken betyr at selskapenes markedsverdi barberes med henholdsvis 1,6 milliarder kroner og en halv milliard kroner.

Les også

Terminert kontrakt for Fredriksens ulykkesrigg: – Brutalt i dagens marked

– Skuffet

Det har vært store forventninger i markedet til resultatet fra boringen på Dussafu-lisensen.

Tidligere denne uken sa finansdirektør Knut Sæthre i BW Energy til Finansavisen at han «håper at vi kan få ut en melding om hva vi har funnet i slutten av denne uken eller neste uke».

– Vi er selvfølgelig skuffet over resultatet fra «Hibiscus Extension»-brønnen, som ved suksess ville ha gjort Hibiscus-området enda større enn det opprinnelige funnet. Men vi er fortsatt ekstremt trygge på det gjenværende letepotensialet på denne store blokken, sier Panoro Energy-sjef John Hamilton i meldingen.

DNB Markets nedgraderer sin anbefaling på BW Energy til hold fra kjøp etter oppdateringen, og fastholder kursmålet på 26 kroner, ifølge Infront TDN Direkt.

«Borr Norve» vil etter hvert fortsette på borekampanjen offshore Gabon på Dussafu-lisensen for året, med produksjonsbrønnen «DTM-7H» på Tortue-feltet og deretter en letebrønn på Hibiscus North-prospektet, opplyses det.

Den opprinnelige Hibiscus-brønnen, «DHIBM-1», har fra før utvinnbare reserver på 46,1 millioner fat olje. Forlengelsen «DHIBM-2» ligger tre kilometer nordvest fra det førstnevnte.

Store aksjehopp – venter knekk

Panoro Energy-aksjen hadde det siste året steget 150 prosent til en kurs på 22,10 kroner før torsdagens fall.

Selskapet har navn som Sundt-søsknene Helene og Christian, Edvin Austbø, Tore Aksel Voldberg, Arne Blystad og Ketil Skorstad på eiersiden.

BW Energy-aksjen var før torsdagens fall opp 129 prosent til en kurs på 31,85 kroner det siste året.

«BW Energy annonserte en skuffende avgrensningsbrønn på Hibiscus. Brønnen representerte 4,4 kroner per aksje i vår NAV. Gitt aksjens styrke de seneste ukene, venter vi negativ aksjekursreaksjon på 10–20 prosent, som bringer aksjen tilbake til forrige ukes nivå og mot vårt kursmål på 26 kroner», skriver DNB Markets i en fersk oppdatering.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Panoro Energy
 3. Oslo Børs
 4. Olje
 5. Oljebransjen

Flere artikler

 1. Oljeaksjer rett ned etter skuffende oppdatering

 2. BW Energy-aksjen rett opp etter oljefunn

 3. Tatt på sengen av oljesmell i Afrika: BW Energy-aksjen fortsatt tungt ned tross «overreaksjon»

 4. TGS skuffet analytikerne: – Svært utfordrende

 5. Oslo Børs fortsatte opp: Hydro-rally og toppnotering for DNB