Bred oppgang på Asia-børsene
Sydney-børsen leder an oppgangen i Asia og Stillehavsregionen. Den japanske valutaen holder seg over kritisk punkt mot dollaren.
Det er bred oppgang som preger de viktigste børsene i Asia og Stillehavsregionen. Oppgangen er kraftigst i Australia, men også på børsene i Tokyo og Hongkong peker pilene solid oppover.
Slik ser det ut rundt klokken 06.00:
- Nikkei 225 i Tokyo er opp 1,05 prosent
- Hang Seng i Hongkong er opp 1,08 prosent
- Shanghai Composite er opp 0,16 prosent
- Kospi i Seoul er opp 0,49 prosent
- FTSE Straits Times i Singapore er svak ned 0,08 prosent
- ASX 200 i Sydney 1,60 prosent
Utviklingen kommer etter en kraftig oppgang på Wall Street i USA mandag.
Forvalter holder seg unna Euronext Growth-aksjer: – De har ødelagt mye for seg selv
Svak yen
Den japanske valutaen har svekket seg mot dollaren i det siste. Tirsdag har yen derimot ikke falt videre mot den psykologisk viktige grensen på 150 yen per dollar, men holdt seg rundt 149.
Dollaren har også tatt en pause fra styrkelsen mot flere av verdens andre sentrale valutaer tirsdag.
Mandag var yen nede på det laveste på 32 år med 149,10 yen for én dollar, ifølge Reuters.
Japans finansminister Shunichi Suzuki uttalte seg om valutasvekkelsen. Suzuki sa japanske myndigheter er klare til å ta passende grep og følger nøye med, men avslo å svare på om de for øyeblikket har tatt grep for å støtte valutaen.
– Vi kan ikke tolerere overdrevne valutabevegelser drevet av spekulanter, sa Suzuki, ifølge Reuters.
I september brukte Japan 2.800 milliarder yen, rundt 18,8 milliarder dollar, på å kjøpe yen og selge dollar for å støtte egen valuta.
Wall Street stenger med oppgang
Renteuttalelser fra Australia
Oppgangen i de australske aksjemarkedene kommer etter uttalelser fra Australias visesentralbanksjef Michele Bullock, og offentliggjøringen av referatet fra forrige rentemøte i den australske sentralbanken.
I begynnelsen av oktober overrasket sentralbanken med en renteheving på 0,25 prosentpoeng, mot forventningen blant økonomer og analytiker om en kraftigere heving på 0,5 prosentpoeng.
Bullock understreket tirsdag, da hun uttalte seg på en konferanse, at sentralbanken venter å fortsette med rentehevinger. Samtidig påpekte visesentralbanksjefen at de kan få til samme innstramming som andre med mindre rentehopp, da de møtes oftere enn andre sentralbanker.
– Dette er spesielt en fordel i usikre tider, da de tillater hyppigere evaluering av faktaene og rekalibrering hvis nødvendig, sa Bullock ifølge Reuters.
Australia opplever som mange andre land høy prisvekst, og sentralbanken har hevet renten flere ganger siden første heving møtet i mai i år.
Kina utsetter nøkkeltall
Kina skulle i utgangspunktet legge frem flere økonomiske nøkkeltall tirsdag, inkludert tall for BNP, industriproduksjon, detaljhandel og arbeidsledighet.
Dette er derimot blitt utsatt. Grepet kommer samtidig som kommunistpartiet i Kina holder sin partikongress, noe som kun skjer hvert femte år.