Børsen endte svakt opp – meglerhus kutter kursmål på oljegigantene

Oslo Børs hentet seg inn etter en tung start, men oljeprisen fikk et tydelig oppsving og reddet Hovedindeksen fra å ende i rødt.

Publisert:

Hovedindeksen endte mandagen med nedgang.

Lenge så det ut som fallet skulle tilta tirsdag, men ved handelsslutt er børsen veldig svakt opp, med en oppgang på 0,03 prosent.

Børsen fikk ingen drahjelp fra vest, hvor to av de tre toneangivende indeksene på Wall Street falt tungt mandag. Heller ikke i øst var det børsoppgang i morgentimene tirsdag.

Les på E24+

Venter utbyttefest på 200 milliarder på Oslo Børs: – Uvanlig høye tall

Slik ser det ut for de mest omsatte aksjene rundt tre timer inn i handelsdagen:

 • Equinor er opp 1,3 prosent
 • Norsk Hydro er ned 0,5 prosent
 • Aker BP er ned o,43 prosent
 • Telenor er opp 0,48 prosent
 • DNB endte dagen flatt
 • Yara er ned 0,29 prosent
 • Salmar falt 0,77 prosent
 • Nordic Semiconductor er ned 2 prosent
 • Mowi er ned 0,86 prosent
Les på E24+

Uenighet om Equinor-aksjen i forkant av kvartalstall

Kutter kursmål på oljeselskaper

Etter en blyting start har oljeprisen snudd, har oljeprisen gjort et kraftig comeback.

Et fat nordsjøolje handles for 85,23 dollar tirsdag ettermiddag. Det er en oppgang på 1 prosent siden midnatt. På sitt laveste gikk et fat for 83,23 dollar.

Like før børsåpning kom meglerhuset Carnegie med ferske kursmål på børslokomotivene og oljeselskapene Equinor, Aker BP og Vår Energi.

Det er uenighet om Equinor-aksjen, da flere utenlandske banker i det siste har kommet med salgsanbefalinger på olje- og gassgiganten.

Carnegie kutter kursmålet, men opprettholder imidlertid sin kjøpsanbefaling på Equinor-aksjen. Selskapet legger frem sine kvartalstall onsdag neste uke.

Meglerhuset estimerer at Equinor leverer et justert driftsresultat på 14,25 milliarder dollar, noe som er 8 prosent lavere enn Factset-konsensus, ifølge Infront TDN Direkt.

Carnegie begrunner kuttene i kursmålene blant annet med det «ekstreme fallet i naturgassforbruket i Europa og økningen i LNG-import til Europa». Meglerhuset har også kuttet sine estimater for gassprisen.

Kutter kursmål på Equinor, Vår Energi og Aker BP
 • Kursmålet på Equinor nedjusteres til 400 kroner per aksje, fra 480 kroner, og Carnegie gjentar en kjøpsanbefaling på aksjen
 • Kursmålet på Vår Energi nedjusteres til 50 kroner fra 55 kroner, og kjøpsanbefalingen fastholdes
 • Kursmålet på Aker BP nedjusteres til 380 kroner fra 420 kroner, og kjøpsanbefalingen fastholdes. Aksjen er ned 1,28 prosent klokken 10.45.

Alt dette skjer samme dag som Det internasjonale pengefondet (IMF) kommer med ferske prognoser, hvor de venter at oljeprisen vil falle 16,3 prosent i 2023.

Les også

Salatbonde dumpet Flyr-aksjer før kursras: – Ser i dag at det var riktig

– Kommer med en oppdatering så snart vi har noe å melde

Kriserammede Flyr fikk hard medfart på Børsen mandag, etter gårsdagens nyheter om at selskapet er i akutt pengenød.

Selskapet kom ikke i mål med kapitalinnhentingen etter å ha lagt frem en omfattende plan med flere steg for å få inn penger.

Fyr-aksjen falt 71 prosent mandag. Tirsdag klatrer den noe, og er opp 5 prosent etter to timers handel.

Som følge av den akutte pengenøden, varslet styret i Flyr at de nå vurderer om det finnes alternativer for videre drift av selskapet.

Mange venter derfor spent på nye oppdateringer fra selskapet om hva som vil skje.

– Vi kommer med en oppdatering så snart vi har noe nytt å melde og er lei oss for at det skaper usikkerhet hos våre gjester. Hvis flygninger innstilles , vil gjestene får direkte beskjed fra oss, sier sier Lasse Sandaker-Nielsen, direktør for samfunnskontakt og kommunikasjon i Flyr, til E24.

Les også

Okea med rekordresultat i fjerde kvartal

Rekordresultat

Et annet oljeselskap, Okea, har vært i resultatilden tirsdag før børsåpning.

Selskapet fikk et resultat etter skatt på 324 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, opp fra 283 millioner kroner i fjerde kvartal 2021. Det er ny resultatrekord for selskapet i fjerde kvartal.

Oljeselskapet sier at de vil betale utbytte til aksjonærene den 15. mars, én krone per aksje. Styret bekrefter også på ny sine planer om å opprettholde det kvartalsvise utbyttet på én krone per aksje hvert kvartal i 2023.

Aksjen stiger 2,14 prosent klokken 10.45.

Andre resultatnyheter tirsdag er disse:

 • Tørrlastrederiet Wilson, som nå vil av børs, kom med sine kvartalstall tirsdag. Selskapet fikk et driftsresultat på 22,8 millioner euro i fjerde kvartal 2022, mot 25,9 millioner i samme kvartal året før.
 • Telenors datterselskap i Bangladesh, Grameenphone, fikk et justert brutto driftsresultat (ebitda) på 2.443 millioner kroner i fjerde kvartal, opp fra 2.301 millioner kroner i samme kvartal i 2021. Antall abonnementer falt med 2,7 millioner til 79,125 millioner i løpet av kvartalet, melder Telenor. Telenor-aksjen er ned 1,25 prosent klokken 10.45.

Høyner Telenor

Nordea Markets høyner «fair value» på Telenor til 110 kroner per aksje, opp fra 99 kroner, ifølge en morgenrapport fra meglerhuset. De gjentar også kjøpsanbefaling.

Meglerhuset venter at Telenor har hatt en solid omsetningsvekst innen mobiltjenester i Norden i fjerde kvartal, men at disse vil bli utlignet av høyere energipriser, motvind fra nedleggelsen av kobbernettverket, sterk konkurranse i Thailand, og utfordrende makroøkonomiske utsikter i Pakistan, skriver TDN.

Telenor åpner regnskapsbøkene for fjerde kvartal torsdag, og der venter Nordea Markets at selskapet vil levere et justert brutto driftsresultat (ebitda) på 9,8 milliarder kroner.

Les på E24+

Det vil være rart om ingen plukker opp Flyr-regningen

Publisert: