Asia-børsene spriker etter amerikanske banktiltak

Kollapsen til Silicon Valley Bank fortsetter å prege markedene. I Asia er det stor spredning i børsutslagene i starten av uken.

Bankaksjer er med på å trekke Tokyo-børsen ned mandag.
Publisert:

Hongkong-børsen og Tokyo-børsen skiller seg ut i hver sin side av skalaen blant de viktigste børsene i Asia mandag morgen.

Slik ser det ut klokken 6 norsk tid:

  • Nikkei 225-indeksen i Tokyo faller 1,52 prosent.
  • Hang Seng i Hongkong stiger 2,26 prosent
  • Shanghai Composite stiger 0,76 prosent
  • Kospi i Seoul stiger 0,24 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore faller 0,69 prosent
  • ASX 200 i Sydney faller 0,41 prosent
Les på E24+

Aksjene det lukter krutt av

Kollapsen til Silicon Valley Bank i USA i slutten av forrige uke har tatt mye oppmerksomhet i markedet, og bidro til nedgang for bankaksjer og markedet generelt inn mot helgen.

Tokyo-børsen starter denne uken markant ned. Her er bankaksjer som Mitsubishi UFJ Financial Group, Sumitomo Mitsui Financial Group og Mizuho Financial Group med på å trekke nedover.

I Kina peker derimot pilene oppover, og Hongkong-børsen stiger kraftig. I helgen ble det klart at både sentralbanksjefen og finansministeren fortsetter, etter at president Xi Jinpings regjeringskabal ble godkjent av Folkekongressen.

I sin avsluttende tale etter den ukelange samlingen lovet blant annet Xi å jobbe for fornuftig vekst og selvstendighet på teknologi, ifølge Bloomberg.

Les også

Dette skjer denne uken: – Banksektoren i USA vil stjele oppmerksomheten

Mot Wall Street-opptur

Amerikanske myndigheter tok sent søndag kveld flere grep i møte med den dramatiske banksituasjonen.

Den New York-baserte banken Signature Bank stenges. Alle kunder av banken, og av den allerede nedstengte Silicon Valley Bank, skal også få tilgang på midlene sine. Det gjelder selv om innskuddene overstiger sikringsfondet FDICs opprinnelige grense på 250.000 dollar.

Les også

Silicon Valley Banks toppsjef dumpet aksjer

– I dag tar vi avgjørende grep for å sikre den amerikanske økonomien ved å forsterke publikums tillit til vårt banksystem, sa finansminister Janet Yellen, Fed-sjef Jerome Powell og FDIC-topp Martin J. Gruenberg i en felles uttalelse.

Nyheten har bidratt til oppgang for de amerikanske børsene i førhandelen.

S&P 500-futures er opp 1,7 prosent, mens Nasdaq-futures er opp 1,8 prosent. Dow Jones-futures klatrer samtidig opp 1,2 prosent.

Les også

Bankkollapsen i Silicon Valley: – Ingen grunn til å være bekymret for norske sparepenger

Les også

Nye banktiltak: Stenger nok en bank

Publisert:

Her kan du lese mer om